Artikel top billede

(Foto: Rune Pedersen)

Så alvorlig er situationen for CSC Danmark efter underskud

CSC i Danmark har fået nogle gevaldige ridser i lakken, der i sidste ende kan koste kunder, vurderer ekspert.

Læs også:

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud

CSC har dystre planer: Overvejer total exit

CSC efter gigantisk underskud: Jeg er optimist

Et underskud på næsten en milliard og en reduktion i omsætning på cirka 25 procent over få år.

Sådan ser situationen ud for CSC i Danmark, hvilket får senioranalytiker, Anders Elbak fra IDC til at betegne selskabets situation som "alvorlig".

"CSC er i en alvorlig situation, men der er ingen tvivl om, at de selv er klar over det, og er i fuld gang med at ændre virksomheden, og ændre fokus fra traditionel outsourcing til cloud og relaterede services," udtaler han.

Han tror ikke umiddelbart selskabet står over for at lukke aktiviteter i Danmark, som der er gået rygter måske kunne blive tilfældet i Italien.

"Jeg tror ikke, at CSC er i overhængende fare for at lukke, men det afhænger i sidste ende af, hvad CSC beslutter internationalt.," lyder det fra Anders Elbak.

Kan koste kunder

Som CSC selv gør opmærksom på, skyldes det dårlige resultat blandt andet tab af enkelte store kontrakter og udgifter relateret til afskedigelser, forklarer han.

"CSC er trods alt stadig blandt de største outsourcing leverandører herhjemme, men der er selvfølgelig risiko for, at der er flere, der vælger ny leverandør, når kontrakterne udløber."

"Brandet CSC har desuden fået nogle gevaldige ridser i lakken, hvilket kan gøre det vanskeligere at vinde nye kunder," vurderer IDC-analytikeren.

Læs også:

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud

CSC har dystre planer: Overvejer total exit

CSC efter gigantisk underskud: Jeg er optimist




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere