Artikel top billede

(Foto: {c} 2008 Obama for America All Rights Reserved / David Katz)

iPhone 5 kan sikre Obama valgsejren

Kan en gadget redde USA's økonomi? Det er faktisk ikke umuligt.

Det siger noget om Apples magt og indflydelse, at de blotte rygter om fimaets næste nye dims er nok til at få økonomer til at justere på forventningerrne til USA bruttonationalprodukt - og indirekte forbedre Barack Obamas chancer for at blive genvalgt som USA's præsident ved valget i november.

Mange iagttagere mener at vide, at Apple i morgen onsdag vil lade en ny, storslået iPhone åbenbare sin skønhed for den måbende omverden.

Ifølge et af de mange mere eller mindre velunderbyggede forlydender om telefonen vil Apple sætte sit nye produkt til salg kort tid efter lanceringen.

Sidst Apple lancerede en nye telefon (oktober 2011, hvis nogen skulle have glemt det) blev selskabet mødt med skuffelse over de manglende nyheder, men solgte alligevel fire millioner eksemplarer af iPhone 4S i de første tre dage, efter at apparatet var blevet sat til salg.

iPhone 4S lignede forgængeren, så hvis iPhone 5 i det mindste ser lidt anderledes ud, bør Apple få et kæmpehit allerede der.

Men Apple-gætterier er ikke nogen tilfældig videnskab - de har stor samfundsmæssig betydning.

Michael Feroli, der er en af cheføkonomerne i finanshuset J. P. Morgen, har regnet på tallene. Han siger ifølge Wall Street Journal,  at det forventede salg af iPhone 5 vil påvirke USA's bruttonationalprodukt (BNP) positivt med mellem en kvart og en halv procent - nok til at booste USA's økonomi mærkbart.

Beregningen baserer sig på en antagelse om, at iPhone 5 vil blive solgt i otte millioner eksemplarer.

Cheføkonomen vurderer, at den nye Apple-telefon vil koste 600 dollars - heraf vil de 200 dollar tælle som importerede komponenter, men resten er good clean american value.

Hvis Michael Feroli får ret, og det tror flere iagttagere i de amerikanske medier, vil Apple indirekte være med til at sikre Barack Obamas genvalg. Tilstanden af USA's økonomi er den altafgørende faktor for, om amerikanerne vil stemme på ham igen, og hvis bruttonationalproduktet viser god sund vækst i fjerde kvartal, vil hans udfordrer til præsidentvalget, Mitt Romney, få en lang næse, mener The Atlantic
 
Ironisk nok er den Blackberry-brugende Barack Obama tilsyneladende slet ikke i stand til at værdsætte Apples særlige magi og firmaets brugervenlige produkter.

Ved et vælgermøde i Florida forleden skulle præsidenten i al offentlighed ringe til en af kampagnemedarbejderne og stod længe og fumlede med en lånt iPhone, før han gav op. Først i andet forsøg lykkedes det for præsidenten at få Apples supergadget til at foretage et telefonopkald.

Måske iPhone 5 bliver nemmere at ringe fra? Det ved Barack Obama og alle andre i morgen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere