Artikel top billede

Firma indrømmer: De stjålne Apple-koder kom fra os

Et e-bogsforlag indrømmer nu at være kilden til en million stjålne Apple-UDID'er.

I sidste uge kunne AntiSec offentliggøre én million Apple-UDID'er (Unique Device Identificer) ud af en datasamling på 12 millioner enhedskoder. UDID'en er en unik id-kode, som kan bruges til at identificere den enkelte iPhone, iPad eller anden Apple-enhed. AntiSec hævdede, at de mange koder kom fra en FBI-computer. Det blev dog afvist af det amerikanske forbundspoliti.

Nu ser det ud til, at kilden er fundet. Det er e-bogsforlaget Bluetoad, som selv bekræfter tyveriet af UDID'er i sin blog. Bluetoad fortæller at man har været offer for et cyber-indbrud for en uge siden, hvor angriberne fik fat i en samling med UDID'er.

Foruden UDID'en indeholder datasamlingen fra AntiSec også enhedens navn, som f.eks. "Hans Hansens iPad", og dermed er det altså muligt at identificere brugeren i mange tilfælde.

Bluetoad understreger, at man ikke samler følsomme oplysninger som kreditkort-numre eller medicinske data. Firmaet mener selv, at den konkrete privacy-trussel i forbindelse med de stjålne data er meget lille. Men en sikkerheds-ekspert har betegnet tyveriet som en katastrofe for brugerne.

I sin blog lover firmaet, at sikkerhedshullet nu er lukket, og man vil ikke længere opbevare UDID'er på sine servere.

Apple er allerede i gang med at udfase UDID'en. Tilbage i foråret fortalte Apple, at det er slut med at bruge den unikke id-kode i tredjeparts-applikationer.

Mange annoncenetværk har brugt UDID'en til at levere målrettede annoncer, hvor man kan spore den enkelte bruger på tværs af applikationer. Men koden bliver også brugt af spilnetværk og forskellige udviklerværktøjer.

UDID'en har længe været i søgelyset som en mulig privacy-trussel. I modsætning til en cookie kan den hverken ændres eller slettes. Den er direkte knyttet til telefonen eller tablet-pc'en, og brugeren kan ikke gøre noget for at forhindre, at applikationer har adgang til den.

Det betyder, at brugeren kan følges på tværs af applikationer og tjenester - blot ved at udlæse id-koden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere