Artikel top billede

Det kan du forvente dig af iPhone 5

ComON samler rygterne, der traditionen tro florerer omkring Apples nye iPhone.

Apple indkalder onsdag pressen til hof i San Francisco klokken 19. Her præsenteres virksomhedens nye iPhone nemlig ved én af Apples berømte keynotes. Dagen kan for Apple-fans sammenlignes med juleaften for et femårigt barn. Det er iPhone 5-dag.

Som sædvanligt skorter det ikke på vilde rygter om, hvad den nye smartphone introducerer af ny teknologi. ComON samler de vigtigste nyheder fra strømmen og giver dig et bud på, hvad du kan forvente.

ComON følger op på rygterne onsdag og liveblogger hele iPhone-præsentationen fra start til slut. Så følg med her på sitet fra onsdag klokken 19.

Størrelsen har altså betydning

Den fysiske størrelse på den nye iPhone-skærm har med sine 3,5 tommer ikke ændret sig, siden den første model udkom tilbage i januar 2007. Men nu sker der endelig noget. Det mest vedholdende rygte går på, at iPhone 5 får en skærm på fire tommer.

Apple vil samtidig også nedbringe tykkelsen på den nye smartphone.

Dock-connectoren vil blive ændret. Den gamle 30 pins-connector udskiftes til fordel for en noget mindre 9 pins-connector. Derfor må du nok investere i én eller flere konvertere, hvis du fortsat vil bruge dine gamle kabler med den nye model.

Et mindre rygte går på, at de klassiske Apple hørebøffer, som vi kender dem i dag, udskiftes med en ny model. De nuværende er kritiserede for både dårlig lydkvalitet og for at gå i stykker forholdsvis nemt.

16:9 skærm opløsning
Med den større skærm følger større opløsning. Efter sigende vil opløsningen blive strukket ud til 640 x 1136 pixels. Hvilket er et godt nøk opad fra iPhone 4 og 4S, der begge har en opløsning på 640 x 960 pixels.

Apple vil efter sigende benytte sig af Sharp som leverandør til skærmen. Det drejer sig højst sandsynligt om Sharp-skærme med IGZO teknologi, der nedbringer strømforbruget i forhold til tidligere skærme.

Turbo på netværket

Dataforbindelsen i iPhone 5 får en overhaling. Rygtet går på, at den nye telefon vil indeholde understøttelse for 4G via LTE-teknologien. Det vil være første gang siden lanceringen af iPhone 3G, at netværket bliver opdateret til en decideret ny teknologi.

I Danmark er andre producenter allerede på vej med flere 4G-smartphones, men i dag er de danske 4G-netværk stadig forholdsvis ubrugte, hvilket vil betyde, at man ved købet af iPhone 5 eller anden 4G smartphone får en hel motorvejsstrækning for sig selv.

Det trådløse internet vil også blive opdateret. Skiftet består i et spring til 802.11ac standarden, der giver langt større båndbredde. For at udnytte hastigheden i den nye Wi-Fi-standard kræver det selvfølgelig samtidig, at du har et trådløst accesspoint i hjemmet, der understøtter det.

iOS 6 fjerner Google-applikationer

Den nye iPhone vil samtidig introducere den nye version af styresystemet iOS, der blev præsenteret på World Wide Developer Conference i juni.

Her kom det frem, at Googles præinstallerede applikationer fjernes i iOS6. Siden 2007 har iOS indeholdt YouTube og Google Maps applikationer, men nu fjerner Apple Google Maps til fordel for deres egen applikation Apple Maps. Læs mere om den sag her.

One more thing

Under kølerhjelmen vil Apple formentlig benytte samme chip, som de i dag bruger i deres nyeste Apple TV og iPad-modeller. Her bruger virksomheden Samsungs A5-chip, der er baseret på dual-core A9 arkitektur.

Læs mere:

YouTube-app forsvinder fra iOS

iPhone 5 kan sikre Obama valgsejren

Nu indkalder Apple pressen: Ny iPhone på næste onsdag?

ComOFF: iPhone 5 er perfekt...til fotos af mad




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere