Artikel top billede

Her er iPhone 5: Tyndere, højere - og lynende hurtig

Den nye iPhone 5 er klar i Danmark fra den 28. september.

Da Apple-direktør Tim Cook her til aften gik på scenen, var forventningerne som sædvanligt høje, selv om de fleste allerede havde en klar idé om, hvad Apple ville præsentere.

Og vi fik alle, præcis hvad vi havde forventet.

En ny tyndere iPhone 5 med større skærm og 4G.

Den nye iPhone 5 er præcis magen til de billeder, der gennem de seneste måneder har floreret på internettet, og ikke nok med, at telefonen bliver 18 procent tyndere og nu kun er 7,6 milimeter tyk, så hævder Apple, at der er tale om verdens tyndeste smartphone.

Og med en vægt på 112 gram er den tilmed 20 procent lettere end iPhone 4S.

Større skærm

Som de fleste havde forudset, er skærmen nu vokset i længden - og ikke i bredden. Det betyder, at iPhone-skærmen nu er på 4" mod de tidligere 3,5". 

Med den nye skærmstørrelse kan ikke blot se flere  flere mails i din indbakke, du kan nu også se film i fuldt 16:9-format.

Apples egne apps er allerede blevet opdateret til det nye format, mens tredjeparts-apps, der er tilpasset den gamle skærmstørrelse, vil køre med en sort bjælke i bunden og toppen. 

Håner konkurrenterne

På trods af, at der tale om den største iPhone-skærm hidtil, er der dog stadigvæk lang vej op til den skærmstørrelse, som du får hos mange af de konkurrende smartphones, der har skærme på op til 5 tommer.

Ved præsentationen havde Apples marketingdirektør Phil Schiller dog kun hån til overs for de konkurrerende smartphones med gigant-skærme. 

"Det her har været en monumental udfordring for os. Vi har skullet lave en telefon med flere funktioner og som tilmed er mindre og lettere. Hvorimod alle og enhver kan lave en større telefon," sagde Schiller fra scenen.

Han understregede desuden, at det har være helt afgørende for Apple at lave en telefon, der på trods af en større skærm stadigvæk passer perfekt i din hånd.

Den nye skærm har en opløsning på 1136 x 640 pixel og har tilmed fået 44 procent større farvemæthed.

iPhone 5 har fået lynhurtig 4G

Som forventet er telefonen blevet udstyret med en 4G LTE-dataforbindelse, der i teorien kan give mobile hastigheder på op til 100 mbit.

Phil Schiller fortalte fra scenen, at 4G-understøttelsen i modsætning til Den Nye iPad ikke blot understøtter amerikanske udbydere, men også vil virke med en lang række europæiske teleselskaber. 

Hurtig A6-chip

Under motorhjelmen er iPhone 5 også blevet udstyret med betydeligt hurtigere motor.

IPhone 4S er udstyret med Apples såkaldte A5-chip, men den er nu blevet erstattet med den helt nye A6-chip, der er dobbelt så hurtig som den gamle. 

Det vil blandt andet afspejle sig i de spil, som iPhonen vil være i stand til at afvikle.

En repræsentant fra spilgiganten EA var på scenen og fremvise den tredje generation af racerspillet Real Racing 3. Ifølge EA's repræsentant er spillets forrygende flotte grafik på niveau med det, der bliver leveret af mange spilkonsoller. 

Bedre batteri og kamera

Mange har klaget over batteritiden på iPhone 4S, der blev oplevet som betydeligt dårligere end på iPhone. Men Apple lover, at den nye iPhone vil få en batterilevetid, der er bedre end iPhone 4S. 

På trods af at kameraet på iPhone 4S har fået mange roser, lader det til, at kameraet på iPhone 5 er blevet endnu bedre. 

Kameraet er på 8 megapixels som med iPhone 4S. Men angiveligt har den fået et endnu bedre objektiv, der ifølge Apple blandt andet vil gøre den endnu bedre til at tage billeder i dårlig belysning. 

"Med det nye kamera bliver havet ikke bare mere blåt. Det vil gøre hele verden til smukkere sted," sagde marketingdirektør Phil Schiller med et smil på læben. 

En ny Panorama-funktion i iOS6 vil i øvrigt gør det legende let at tage panaroma-fotos, lover Apple. 

Ny dock-connector

Som forventet er der dog også dårligt nyt til alle, der har købt en musikdock eller andet dyr iPhone-tilbehør. 

Den gamle dock-connector-stik, der blev introduceret i 2003, er nu blevet udskiftet med et nyt og betydeligt mindre stik, som er blevet døbt "Lightning Connector". 

Du kan dog trøste dig med, at Apple udgiver en - lettere klodset - adaptor, der fortsat gør det muligt at bruge dit gamle Apple-stik med den nye telefon.

IPhone 5 vil blive lanceret i USA den 21. september, mens vi i Danmark må vente til den 28. spetember. 

Genlæs hele vores liveblogning fra præsentationen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere