Artikel top billede

Slut med at betale for apps

Næsten alle programmer til smartphones vil fremover være gratis.

Snart er det slut med at betale for applikationer til mobile platforme. Det forudsiger Gartner i en ny rapport. Allerede i 2012 vil 90 pct. af alle app-downloads være gratis software. Det anslås, at der bliver hentet 45 milliarder apps i år, men langt de fleste koster altså ikke noget.

Det betyder ikke nødvendigvis, at brugeren ikke kommer til at betale noget alligevel. Typisk er der tale om en freemium-model, hvor man skal betale for ekstra indhold inde i selve programmet. Det kan være ekstra baner, våben eller andre genstande i et spil, eller nye baggrunde, teksturer og filtre i et grafik-program. Mange apps bliver også finansieret med annoncer.

I løbet af de kommende år vil andelen af gratis software stige endnu mere. Gartner forventer, at den rammer 93 pct. i 2016.

Hvis man ser på de betalingspligtede apps, så ligger prisen typisk meget lavt. Ni ud ti solgte apps koster mellem 1 og 3 dollar. Selv om det kan blive en god forretning, hvis man kan sælge millioner af apps, er det typisk ikke her, pengene skal hentes.

Et andet analysefirma, iSupply, forudsagde tidligere i år, at markedet for de såkaldte "in-app purchases" vil blive næsten seksdoblet fra 970 mio. dollar i 2011 til 5,6 mia. dollar i 2015. Her hjælper det selvfølgelig også, at antallet af smartphone-brugere stiger hele tiden.

Gartner forudsiger, at salg af indhold i applikationer vil udgøre næsten halvdelen af omsætningen med mobile apps i 2016. I den nye Windows Store er der allerede understøttelse for "in-app purchases".

Det kan ikke overraske, at Apple sidder tungt på dette marked. En fjerdedel af alle mobile apps ligger i Apples App Store. Det forventes, at App Store rammer 25 milliarder downloads i år.

I 2016 forventes det samlede antal downloads af mobile apps at nå næsten 300 milliarder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere