Artikel top billede

Ny dansk filmstreamingtjeneste næste år

Det danske filminstitut åbner en filmtjeneste specielt for to typer film.

De kendte tjenester HBO og Netflix lander i Danmark lige om lidt. Men der er mere indhold på vej til din skærm.

Det Danske Filminstitut har netop sendt en filmtjeneste i udbud. En tjeneste der bliver frit tilgængelig for alle med en dansk ip-adresse. Du kan dog tidligst trykke "play" på tjenesten til sommerferien næste år.

Men hvad kommer tjenesten til at indeholde? I princippet intet nyt.

For mange af de ting, som instituttets kommende tjeneste indeholder, kan du nemlig allerede se på bibliotekernes tjeneste Filmstriben.dk. Cirka 1100 dokumentar- og kortfilm.

Gør Filmstriben.dk et dårligt arbejde?

"Nej, vi er ikke utilfredse med DBC (Dansk BiblioteksCenter, red.). Vi har et rigtig godt samarbejde med dem. At vi vil lancere vores egen streamingtjeneste er mere et udtryk for, at teknologien nu gør det muligt. Samtidig med at vi selv har muligheden for at stå for filmformidlingen," siger Steffen Andersen-Møller, der er områdedirektør for "Publikum og Formidling" ved Det Danske Filminstitut.

Adgangen til Filmstriben afhænger også af, hvor meget landets forskellige kommuner vil betale. Derfor har ikke alle borgere lige adgang til filmene i dag. Det kan tjenesten lave om på, håber instituttet.

Det giver filmpædagogisk mening

Det Danske Filminstitut har to hovedformål i forhold til at formidle sine kort- og dokumentarfilm. At få dem forankret i undervisningen og gjort dem tilgængelige for den generelle befolkning.

I dag leverer instituttet kort- og dokumentarfilm til undervisningsbrug på danske skoler. Både i selve undervisningen og til lektie-forberedelse derhjemme. Det er på det område, at instituttet håber at styrke den filmpædagogiske indsats ved at få sin egen streamingtjeneste.

Men streamingtjenesten skal også være med til at give resten af Danmarks befolkning adgang til bagkataloget af film. Her bliver der dog ikke adgang til samtlige 1100 film fra første dag, fordi der først skal forhandles aftaler på plads med retighedshavere.

"Vi ønsker med borgeradgangen at gøre filmene direkte tilgængelige for så mange som muligt. For når borgerne allerede har betalt over skattebilletten, skal de også have gavn af dem," siger Steffen Andersen-Møller.

"Danmark er rigtig god til at lave dokumentarfilm. DR har gjort meget for at udbrede kendskabet via Dokumania, Cinemateket har deres arrangement med månedens dokumentar og med DoxBio begynder flere biografer også at vise dokumentarfilm. Men vi mener stadig ikke, at alle er opmærksomme på, hvor stor skatte der ligger og gemmer sig i de her film," siger Steffen Andersen-Møller.

Det Danske Filminstituts materiale er non-eksklusivt. Det vil sige, at filmene også en dag kan dukke op i kataloget hos for eksempel Netflix, men det er der ifølge ComONs oplysninger ingen aktuelle planer om.

DFI forventer at betale 1,5 millioner kroner for at få programmeret og designet en frontend-løsning til den nye tjeneste. Dertil kommer selve streamingen og betalingsløsninger, som formentlig udliciteres til et andet firma. Det er ikke endnu aftalt, om der skal lægges begrænsninger eller kræves betalinger på borgeradgangen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere