Artikel top billede

Kanalveteran sælger pc'er til Nordpolen

Aarhusianske Blue Line tjener gode penge - blandt andet på at levere industricomputere, der kan fungere under ekstreme klimaforhold.

Blue Line, der leverer digitale skilte og mobile computere, som tåler kulde, varme, støv og stød, er for anden gang blevet udnævnt som gazellevirksomhed. Første gang var i 2010.

"Vores egen opskrift er at være agile og hurtige til at reagere på markedets og kundernes behov, siger Niels Pedersen, direktør for Blue Line A/S og forklarer:

Signaler fra markedet, strategier og planer vurderes hyppigt i et tæt samarbejde mellem ledelse og bestyrelse.

Fordobler resultatet

Ud over at være blevet kåret som en hurtigvoksende virksomheden, har Blue Line også netop aflagt ny årsrapport for regnskabsåret, der sluttede den 30. juni.

"Over de sidste fem år har vi mere end fordoblet både omsætning og resultat. Endda i et marked, der samlet set ikke vokser, udtaler Niels Pedersen.

I det seneste regnskabsår nåede virksomheden et bruttoresultat på 12,9 millioner kroner og et resultat før skat på 3,9 millioner kroner.

Sidst vi skrev om Blue Line i regnskabsåret 200/2010, havde selskabet øget sit overskud med tæt på 50 procent. En af hemmelighederne er ifølge direktøren, at Blue Line tager ansvar for hele værdikæden. Fra produkttilpasninger, indkøb, produktion til levering, service og teknologisikring.

"Vi gør det nemt, kunden sparer betydelige ressourcer og konverterer faste omkostninger til variable," udtaler Niels Pedersen.

Med på Nordpolen

Det kan tage årevis at forberede en ekspedition til Nordpolen, og det kræver store investeringer. Derfor skal folkene bag ekspeditionen være 100 procent sikre på, at hardwaren fungerer, som den skal også når det bliver rigtig koldt. I sensommeren blev nogle af Blue Lines computere brugt på en videnskabelig ekspedition på Nordpolen.

"Alle produkter udsættes for visuel inspektion, softwaretest og pålidelighedstest i klimakammer. Mange af vores produkter skal kunne overleve ekstrem kulde eller varme, støv, dug og rystelser," udtaler Niels Pedersen.

De tre forretningsområder, Blue Line fokuserer på, er industricomputere og Display, Rugged Mobile Computers og digitale skilte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere