Artikel top billede

6 tip: Sådan får du det optimale ud af iCloud

Får du nok ud af din iCloud-konto?

Da Apple sidste år lancerede iCloud, forventede alle, at Apple nu for alvor vil tage kampen med Dropbox' mega-succes. 
Men selv om iCloud og Dropbox er designet til at løse de samme problemer, er der dog alligevel en betydelig forskel på de to tjenester.  

Med Dropbox skal du som udgangspunkt selv flytte dine filer over i din Dropbox-mappe, men med iCloud er tricket, at hele processen sker automatisk, uden at du selv bemærker det.

Eksempelvis sørger iCloud for, at dine dokumenter, billeder og kalenderoplysninger, kontaktpersoner og meget andet er tilgængelig på alle dine Apple-enheder, uden at du skal røre en finger.

Men netop fordi iCloud ikke gør så meget væsen af sig, er der mange, der ikke er klar over, hvordan iCloud virker, og om de i det hele taget selv bruger iCloud. 

Derfor har vi fundet seks tip til, hvordan du får mere ud af iCloud.

1. Tjek om du bruger iCloud

For at bruge iCloud skal du naturligvis sikre dig, at du er logget ind med iCloud på alle dine enheder. 

Vil du have iCloud til at virke på en Windows-pc, kræver det, at du har installeret et program, der hedder iCloud Control Panel

Men sidder du ved en Mac, skal du blot gå ind i indstillings-menuen og vælge iCloud.

Her kan du se, om du er logget ind på iCloud. Er du ikke det, så kan du lynhurtigt logge ind med dit Apple-id.

Herefter skal du naturligvis også sørge for, at du er logget ind med dine andre Apple-gadgets.

Det gør du ved at gå ind i indstillings-menuen på din iPhone eller iPad og logge ind med dit Apple-id.

Har du ligesom denne skribent flere forskellige Apple-id's, skal du naturligvis sikre dig, at du logger ind med det samme Apple-id på alle enheder.

2. Vælg hvad du vil synkronisere

Herefter kan du vælge, hvad du ønsker at synkronisere.

På hver af dine enheder kan du under iCloud-menuen vælge, hvilke ting du ønsker at synkronisere.

Som udgangspunkt er det en rigtig god idé at synkronisere dine kontakter, kalenderdata og bogmærkerne i din browser.

Det vil sige, at lige så snart du bookmarker en ny side eller tilføjer en ny kontakt til din kontaktbog, vil ændringen blive tilgængelig på alle dine enheder.

Sådan får du adgang til alle dine dokumenter med iCloud

3. Få adgang til dine dokumenter overalt

Har du opdateret din Mac, så den nu bruger den seneste udgave af Apples styresystem, Mountain Lion, får du let adgang til alle dine dokumenter i iCloud. 

Bruger du eksempelvis et tekstbehandlingsprogram, der undersøtter iCloud, får du et overblik over alle de dokumenter, der er gemt i iCloud, når du skal åbne en fil.

Det kræver dog, at du først går ind i dine iCloud-indstillinger og sætter flueben ud for "Dokumenter og data". 

Desuden er det en betingelse, at programmet understøtter iCloud. Det er eksempelvis tilfældet med alle programmerne i Apples iWork-kontorpakke, og desuden findes der også flere tredjeparts-programmer, som eksempelvis skriveprogrammet iA Writer, der understøtter iCloud.

Du kan dog desværre ikke bruge iCloud med Microsofts Office-pakke. 

4. Du kan undvære computeren

Det fedeste ved iCloud er, at der automatisk bliver taget backup af alle indstillingerne på din iPhone eller iPad. 

Det betyder, at når du køber en ny enhed, behøver du ikke længere at tilslutte den din computer, men blot logge ind med iCloud på din nye enhed. Herefter bliver alle indstillinger, apps, billeder osv hentet fra din gamle iPhone eller iPad og overført til den nye. 

Det virker naturligvis kun, hvis du forinden har slået funktionen "iCloud-sikkerhedskopi" til ved at gå ind under iCloud og herefter vælge "Lagring og sikkerhedskopi". 

5. Sorter i dit indhold

Som udgangspunkt har du 5 gb gratis data på din iCloud-konto. 

Det vil som oftest være rigeligt, men kniber det med pladsen, kan du gå ind og vælge, hvilke ting der skal tages backup af - og desuden slette ting, som du mener er overflødige.

Det gør du ved at gå ind i indstillinger på din Mac, vælge administrer og herefter fravælge det indhold, som du ikke ønsker skal være tilgængelig på iCloud. 

Du kan naturligvis gøre det samme fra iPhone og iPad. Her skal du også gå ind i indstillings-menuen, vælge iCloud, Lagring og sikkerhedskopi og herefter trykke på "Lagringsplads". 

Ønsker du ikke at slette filer for at få mere friplads, kan du selvfølgelig også købe en større iCloud-konto. Eksempelvis koster 10 gb lagerplads 120 kroner, 20 gb koster 240 kroner, mens 50 gb koster 600 kroner. 

6. Glæd dig til iOS6

Den næste generation af Apples mobil-styresystem, iOS6, er klar senere i dag, og med den får du endnu en brugbar iCloud-funktion. 

Her bliver det muligt at synkronisere åbne faner i Apples Safari-browser.

Det vil sige, at når du har åbnet en side i browseren på din computer, vil de samme sider være åbne, når du starter browseren på din iPhone eller ipad.

Læs også:

Her er otte apps, som alle Mac-ejere bør hente
 

De her 4 ting skal du huske, før du sælger din iPhone  




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere