Artikel top billede

Atea satser med nyt Apple Erhvervscenter

Nu samler Atea sine Apple-kræfter i et nyt Erhvervscenter. Det nye Apple-center kan koste omsætning hos de nuværende Apple-forhandlere, vurderer analytiker.

Atea samler nu sine bedste Apple-folk i et nyt erhvervscenter, der er dedikeret til Apple-løsninger.

Det sker som følge af en stigende efterspørgsel på Apple-produkter i erhvervslivet, hvor Atea i dag omsætter for omkring en halv milliard kroner.

"Atea har været Apple-partner i mere end fem år, og vi har rigtig godt fat i både uddannelsesområdet og erhvervsmarkedet. Derfor er det et naturligt næste skridt," siger Atea-direktør Søren Jensen i en pressemeddelelse om den nye satsning, som skal fordoble Ateas omsætning på området.

Analytiker: Naturlig satsning
Ifølge Anders Elbak, der er research-chef i analysehuset IDC, kan Atea formentligt få succes med sin øgede fokus på Apple-produkter i erhvervslivet.

"Der er generelt en øget interesse for Apples produkter i det bredere erhvervsliv, det er ikke længere udvalgte brancher eller salgschefer og direktører hist og pist, som får lov til at bruge dem," siger han.

Anders Elbak spår, at Atea kan øge salget af Apple-produkter i marked, man tidligere har haft vanskeligt ved at besætte. Det kan blandt andet ramme specialister som Eplehuset og Humac.

"De kan måske godt blive ramt, fordi det er lettere hos virksomheder, der køber hos Atea i forvejen, fordi de nu ikke behøver gå til en anden forhandler, hvis de har brug for Apple-udstyr," forklarer Anders Elbak.

Ingen trussel

Han ser ikke Atea som en decideret trussel mod Apple-specialisterne, men det kan gøre det sværere for dem at komme ind i erhvervsmarkedet.

"Det kan påvirke Apple-specialistern negativt, men til gengæld er det marked i vækst, som Atea går ind og tager en del af," siger han.

Han tror ikke, at Atea går ind og stjæler betydende omsætning fra Eplehuset og Humac.

"Jeg tror ikke, at der er så mange, som kommer til skifte til Atea på grund af det her, så det er mere det, at de kan sælge noget mere til de eksisterende kunder," lyder Anders Elbaks vurdering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere