Artikel top billede

Dansk fiberselskab meldt til politiet

Et dansk fiberselskab er blevet politianmeldt i spam-sag og kan se frem til en bøde.

Læs også:

Fiber-direktør langer hårdt ud efter teleselskaberne

Det danske fiberselskab GE Fibernet udsendte for knap et år  siden 184 fysiske breve til personer, der er på den såkaldte Robinson-liste. 

Den liste indeholder personer, der via CPR-registret har frabedt sig at modtage enhver form for reklamer i postkassen.

En af modtagerne af reklamematerialet med overskriften 'LUK OP - og se om du har vundet!', klagede til Forbrugerombudsmanden i oktober 2011, der derpå rettede henvendelse til fiberselskabet.

GE Fibernet pløjede sagen igennem internt og vendte tilbage til Forbrugerombudsmanden med nye oplysninger om, at selskabet ved en fejl havde sendt reklamematerialet ud til i alt 184 postkasser, hvis ejermænd ellers er på Robinson-listen.

Da det ifølge Markedsføringsloven er ulovligt at udsende breve til personer på Robinson-listen, opkaldt efter ø- og eneboeren Robinson Crusoe, har Forbrugerombudsmanden siden politianmeldt GE Fibernet.

Det skriver Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

Forbrugerombudsmanden har indstillet til anklagemyndigheden, at GE Fibernets bøde bør være 10.000 kroner, efter GE Fibernet har hjulpet aktivt med at nå til bunds i omfanget af brev-spammeriet.

Hvis bødebeløbet havner på 10.000 kroner, er det et beløb, som fiberselskabet kan hive hjem igen ved at kapre seks nye kunder og holde på dem i et halvt år, som selskabets bindingsperiode strækker sig over.

Læs også:

Fiber-direktør langer hårdt ud efter teleselskaberne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere