Artikel top billede

Expertboss: Danmark blev trukket ned af Sverige

Expert-konkursen i Sverige giver mere plads til Expert i Danmark, fortæller Experts danske koncernchef Lars Christensen.

Tab i milliardklassen i Sverige

Den enes død, den andens brød. Ordene bliver ikke sagt af Experts danske koncernchef Lars Christensen, men de ligger mellem linjerne. Med konkursbegæringen på Expert i Sverige, falder der samtidig et milliard-åg af Expert-koncernens skuldre.

"Det er en nødvendig beslutning. Og den er taget for, at de andre markeder ikke skal ødelægges af et enkelt marked," siger Lars Christensen, som forklaring på, hvorfor man har valgt at smide håndklædet i ringen i Sverige.

Nu vil Expert i stedet koncentrere sine kræfter på de tilbageværende markeder. Det er Norge, Finland og Danmark.

"Nu vil vi udbygge de markeder væsentligt med en forbedret internet- og butiksstrategi," siger Lars Christensen.

Ifølge Lars Christensen er det en væsentlig mængde fokus og midler, der nu bliver frigjort til at fokusere på de tilbageværende lande.

Læs mere:


"Vi tabte umådeligt store summer penge på Expert i Sverige. Det er beløb i milliardklassen, vi har tabt over de sidste par år," fortæller han.

Og det går faktisk meget godt i Danmark hævder Lars Christensen. Han bebuder derfor, at der nu vil blive brugt kræfter på at være mere offensive på markedet.

Offensiv i Danmark

Expert-kæden har en betragtelig størrelse i Danmark. Med en omsætning på godt tre milliarder kroner og 340 butikker fylder kæden godt i det danske landskab.

Den forretning vil Lars Christensen gerne bruge sin tid på at få til at vokse. Og det får han plads til med lukningen af Expert i Sverige.

"Det vil være en styrkelse af Danmark. For nu kan vi fokusere rigtigt og bruge pengene rigtigt i virksomheden. Tidligere er de penge, vi har tjent, jo blevet brugt til at holde Sverige oppe - havde jeg nær sagt - nu kan vi så begynde at sætte mere fokus på  butiksdriften fremadrettet i Danmark," siger han og fortsætter:

"Og dermed også på en udbygning af det butiksnet, som vi kender i Danmark.

Lars Christensen vil ikke komme med konkrete udmeldinger lige nu, men siger, at der er ved at blive lagt planer for en dansk offensiv lige nu.

Vi har mange stærke kæder i Danmark med Punkt 1, Expert, Lysmesteren og så videre. Det vil vi sætte meget mere fokus på nu", siger Lars Christensen.

Han vil samtidig gerne understrege, at Expert i Danmark er et aktiv i koncernen.

"Danmark er et rigtigt velfungerende land i dag og leverer faktisk fine resultater i forhold til de forgangne år," slår han fast.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere