Artikel top billede

Her er de rigeste it-milliardærer i verden

På den årlige Forbes-liste over de superrige ligger Bill Gates og Larry Ellison stadig i toppen.

Der er kun få overraskelser på den seneste rangliste fra Forbes over de 400 rigeste amerikanere. Den store taber er Facebook-stifteren Mark Zuckerberg, der er faldet tilbage fra plads 14 sidste år til nr. 36. Efter Facebooks børsnotering tidligere i år er selskabets aktiekurs næsten halveret, og det har også ramt Zuckerberg hårdt. Men den 28-årige har dog stadig en formue på næsten 60 mia. kr.

I spidsen ligger som sædvanlig Bill Gates med 376 mia. kr. og Oracle-chef Larry Ellison med 233 mia. kr. Manden der startede Amazon, Jeff Bezos, er nr. 11 med en værdi på 131 mia. kr.

På en delt 13. plads ligger de to Google-stiftere Larry Page og Sergey Brin, som hver har en formue på omkring 114 mia. kr.

Microsoft-chef Steve Ballmer er nr. 19 med 90 mia. kroner, og Michael Dell ligger som nr. 22 med 83 mia. kr.

Men der er mange flere it-navne på listen. Den tidligere Google-chef Eric Schmidt har 42 mia. kroner og er dermed nr. 45 blandt de rigeste i USA, mens Intels Gordon Moore - manden bag Moore's lov - har en værdi på 27 mia. kr.

Så er der Paypal-stifteren Elon Musk - der også har startet SpaceX og Tesla Motors - med en formue på 15 mia. kr. Dermed lander han som nr. 190 på listen.

LinkedIn-stifteren Reid Hoffman lander på en 229. plads med 11 mia. kr., og HP-chef Meg Whitman er nr. 285 med en formue på omkring 10 mia. kr.

Længere nede på listen er mindre kendte it-navne som Sun-medstifteren Vinod Khosla (nr. 328), Napster-milliardæren Sean Parker (nr. 347), Yahoos David Filo og Jerry Yang (begge nr. 360) og Twitter-stifter Jack Dorsey (nr. 392).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere