Artikel top billede

Thomas Neergaard Hansen er 42 år, gift med Ingrid, som er sydafrikaner og far til Sophia på otte år, Morten på ni år og Camilla på 13 år. Familien har de seneste tre år boet i Sammamish, Washington, USA. Tidligere har Thomas Neergaard Hansen boet i Sydafrika, Tyrkiet og Thailand, men ikke i Danmark siden 1996.

Thomas Hansen - dansk topdog i Microsoft

Thomas Neergaard Hansen, vice president for SMB på verdensplan, har arbejdet for Microsoft siden 2001, men hans hjerte banker også for nonprofitorganisationen Enablis.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
De konstante forandringer, tingene er aldrig kedelige! Og så er det en forholdsvis ny branche, som altid er på forkant og i udvikling. Det vil sige, at der er rigtig god plads til friske ideer og til at eksperimentere.
Grundet mit arbejde er der meget rejseaktivitet, og jeg vil naturligvis gerne være mindre væk fra min familie. Men omvendt er rejserne fantastisk spændende, så det er noget af et dilemma.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
En række fantastiske kollegaer, som jeg har haft mulighed for at arbejde sammen med over årene. Det har været fantastisk at se, hvordan de er vokset med opgaverne og udfordringerne.

Og hvad er du mindst stolt af?
Et par ekskollegaer. som havde nogle særlige personligheder.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Jens Moberg og Klaus Holse Andersen.

Hvilket job ville du have, hvis du kunne vælge frit?
Jeg har i en årrække siddet i den globale bestyrelse for en not-for-profit-organization, www.enablis.org, og det er min families valgte velgørenhedssag, som vi donerer til. Det ville være fantastisk at arbejde fuld tid med det!

Hvad er den største trussel mod it-branchen?
Jeg ser ufatteligt mange positive muligheder for branchen. Vi skal dog sørge for at holde det simpelt og forståeligt for kunderne. Med andre ord: Ikke blive for nørdede.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Sætte fokus på at øge danskernes produktivitet og konkurrenceevne ved at prioritere digitalisering i den offentlige sektor og uddannelsessystemet samt give bedre vilkår for iværksættere og SMB'er i Danmark. Derudover ville min vision være at give lige it-kompetencer til alle danskere, herunder stille de rette teknologiske værktøjer og software til rådighed, så danskerne kan arbejde når som helst og hvor som helst.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg har nogle faste regler og rammer for, hvornår jeg er på arbejde og tilgængelig, og så respekterer jeg dem.

Hvordan kobler du af?
Masser af sport. For eksempel mountainbiking, windsurfing og løb hver dag. Tid med familien sætter jeg meget pris på. Jeg ser stort set intet fjernsyn, og det, jeg får set, er på Netflix. Vi har ikke engang kabel i vores hus.

Hvad laver du om 10 år?
Jeg er bestemt stadig involveret i it-branchen. Men som tidligere nævnt, nok med mere tid og mulighed for at dykke dybere ned i not-for-profit-sektoren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere