Artikel top billede

Denne it-gigant skal nu drive din NemID

Nets dropper egen-driften af danskernes login-løsning, der nu skal køres helt og holdent af en ekstern gigant.

IBM Danmark skal fremover drive de servere, der står for login-delen af din NemID.

Planen var ellers, at Nets ville samle alle sine driftsaktiviteter i Norge, hvor firmaet har et stort it-center.

Men nu er valget altså faldet på en partner i form den gamle, blå it-virksomhed.

Nets bibeholder afdelingen i Norge, men nedlægger de danske login-servere, der i øjeblikket står i Arhus. IBM driver allerede infrastrukturen bag NemID.

"Vi har indgået en aftale om også at drive login-delen af NemID i Danmark," fortæller Henrik Frøkjær-Jensen, der har ansvaret for IBM's strategiske outsourcing i Norden.

Styrer hele driften i Danmark

IBM kommer således til at stå for hele driften af NemID i Danmark.

Hvornår overtager i driften?

"Nu er aftalen faldet på plads, og vi begynder at sætte eksperter sammen, der kan planlægge en strategi for den store opgave. Mere kan jag ikke sige på nuværende tidspunkt," lyder meldingen fra IBM-manden.

Men der er vel en stor opgave, der ikke lige planlægges hen over en weekend?

"Nej, det gør det ikke. Der er både en data- og en platformsmigrering, der skal finde sted, hvilket betyder, at løsningen skal flyttes over på IBM-kompatible systemer. Det er et stort projekt. Men det må være Nets, der kommer med en dato og udmelding."

I aftalen mellem de to parter ligger der således en klausul om, at NemID-systemer bliver flyttet fra den eksisterende it-platform og over i IBM-regi.

Mange danskere elsker at hade NemID. I ryster ikke på hånden over de kritiske røster, der kan følge med over i jeres forretning i denne forbindelse.

"Nej, vi tager udfordringen med oprejst pande," lyder det fra Henrik Frøkjær-Jensen.

"Vi har allerede mange kritiske systemer, eksempelvis netbanker, i vores butik. Den slags er en af vores kernekompetencer. Men NemID er en helt central del af den danske infrastruktur, og det er selvfølgelig et stort ansvar," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere