Artikel top billede

Hackerangreb førte til telefonregning på 1,6 millioner

Først lød telefonregningen på 180.000 kroner efter et hackerangreb. Så røg regningen op på det 10-dobbelte. Se den vanvittige faktura her.

Læs også:
Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner

Oppe i Norge sidder en mand med tilbageholdt åndedrag, efter han fik at vide, at han stod til at betale en kæmpe mobiltelefonregning hos sit teleselskab Get.

For regningen til telefonabonnenten Taj Sahab lød på ikke mindre end 1,6 millioner norske kroner, der ret præcist svarer til 1,6 millioner danske kroner.

Senere har det vist sig, at kæmpe regningen skyldes svindel på Taj Sahabs forbindelse.

Det skriver Dagbladet.no.

"Get fortalte mig, at mit mobilforbrug var steget til 180.000 kroner, og selskabet ville derfor gerne vide, hvad jeg havde gang i. Da jeg ikke vidste noget om det, fortalte de, at nogen havde hacket min telefonforbindelse," udtaler Taj Sahab til Dagbladet.

Efter den samtale fik Taj Sahab spærret sin telefon, og teleselskabet Get lovede at følge op på sagen.

Pengene gik til udlandstelefoni

Dermed passerede kæmperegningen ikke gennem Gets interne fakturakontrol.

Alligevel blev Taj Sahab noget tid efter kontaktet af sin bank, der gerne ville høre lidt om en stor mobilregning på 1,6 millioner kroner, hvoraf langt størstedelen af beløbet var fyret af på mobiltelefoni til udlandet.

Den nu chokerede Taj Sahab kontaktede Get, der kunne oplyse ham om, at regningen alligevel var blevet sendt af sted ved en fejl, og han blot skulle se bort fra den.

Åndedraget er dog stadig tungt oppe i Norge, da det har vist sig at være svindelforsøg på Taj Sahabs telefonlinjer, der har været årsagen til den uhyrlige telefonregning.

"Det er mit hus og min linje, så jeg er vældig bekymret. Hele mit system er nede," forklarer Taj Sahab til Dagbladet.

Politiet efterforsker sagen

Hos Get lyder forklaringen på, at fakturaudsendelsen var en klar fejl.

"Telefonen til kunden blev spærret for at forhindre yderligere misbrug," siger PR-direktør i teleselskabet Get, Øyvind Husby, til Dagbladet.

Get ønsker dog ikke at gå nærmere ind i sagen og forklare detaljer, da politiet sammen med teleselskabet efterforsker, hvordan en telekundes mobil- og telefonlinjer kan misbruges på det groveste.

"Så vidt jeg ved, er dette det eneste svindelforsøg af denne type, vi har oplevet," forklarer Øyvind Husby til Dagbladet.

Du kan se Taj Sahabs vanvittige telefonregning her

Læs også:
Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere