Artikel top billede

Farligt at være computertyv i Varde

Inden for kort tid har intelligent sporing af computere givet pote to gange.

Varde Kommune har tidligere været plaget af mange indbrud. Men på det seneste har kommunen haft held med at standse indbrud.

For anden gang i år kan kommunen berette om anholdelse af indbrudstyve, der er blevet opdaget og pågrebet på grund af sporingsudstyr i stjålne computere.

Politiet i Ringkøbing-Skjern har hentet tre stjålne computere, der stammer fra et indbrud på Outrup Skole i august, hvor der blev stjålet 15 computere. Computerne lå hos tre forskellige, der kan se frem til en sigtelse for ulovlig omgang med hittegods, og politiet skal nu finde frem til de egentlige gerningsmænd.

Det er anden gang inden for få måneder, at nyt sporingsudstyr viser vej til skolecomputere, der er stjålet i Varde Kommune. I sommerferien kunne kommunen også juble over en afsløret tyv - og hente sine stjålne computere retur.

Sikkerhedsinvestering tjener sig hjem

Computersporingen aktiveres, når de tændes og bruges på andre netværk end skolens, så det er ikke utænkeligt, at de resterende 12 computere også bliver fundet, håber skole-it-chef i Varde Kommune Klaus Vest.
 
Selv om det koster 300 kroner at sikre én computer med sporing, mener it-chefen, at det sagtens kan betale sig. En forsvunden bærbar computer koster kommunen omkring 3.500 kroner
 
Hvis der fortsat bliver anholdt computertyve i kommunen, håber Klaus Vest, at tyverisikringen får en forebyggende effekt. Det har de måske allerede haft. Sidste år blev der stjålet skole-it for omkring en million kroner i kommunen. I år er der stjålet for 70.000 kroner.
 
Ud over den skjulte elektroniske sladrehank er alle kommunens computere også forsynet med et indgraveret logo. Så hælerne har tydeligvis vidst, at de havde med tyvekoster at gøre.

"De ved jo godt, at der er noget galt, når politiet banker på, og så må de bare aflevere. Det er endnu et eksempel på, at sporingsudstyret virker, og det er en stor hjælp for os," siger kriminalassistent Henning Østergaard hos Ringkøbing-Skjern Politi.

Varde Komme er i gang med at udbygge alarmsystemer og installere sikringsskabe på alle skoler og vil udbrede tyverisikringen til andre kommunale institutioner og kontorer.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til Java-baserede microservices

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

It-driftstekniker til nyt drift-team

Formpipe Software A/S

Market Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere