Artikel top billede

Dansk top-firma forbyder ansatte at bruge Facebook

Medarbejderne i en et af Danmarks største forsikringsselskaber har ikke adgang til Facebook eller andre sociale medier. Det er der en god grund til, siger chefen.

Læs også:

Danske chefer forbyder Facebook for de ansatte

Derfor er dit firma tvunget til at rykke med på sociale medier

Du tager skade hvis du ikke bruger sociale medier

Derfor skal du bruge Facebook som arbejdsredskab

En hurtig statusopdatering, et kig på sidste års bryllupsbilleder eller en hurtig chat med kollegaen er ikke muligt hos Codan, i hvert fald ikke på selskabets computere.

Forsikringsselskabet har nemlig en klar politik på området: Der skal ikke være fri adgang til de sociale medier, og man skal heller ikke bare skrive hvad som helst.

"Medarbejderne kan ikke tilgå de sociale medier fra Codans enheder, og hvis der er nogle, der arbejdsrelateret eller privat vil udtale sig om Codan eller vores kunder, så skal de tage kontakt til vores kommunikationsafdeling for at få det gennemgået inden," siger Poul Hansen, HR-chef hos Codan.

Personfølsom data

Det er der en særlig grund til, det handler om kundernes sikkerhed.

"Det vigtigste for os i vores værdipolitik er, at vi er til for vores kunder. Vi har tilgang til fortrolige oplysninger og informationer om vores kunder, og derfor ønsker vi ikke at kompromittere dem på uheldigvis via de sociale medier," siger han.

På nær særligt udvalgte personer, har ingen medarbejdere adgang til de sociale medier via selskabets egne enheder.

Af hensyn til kunderne

Codan har længe haft en politik, der også på de sociale medier, skal sørge for, at kundernes oplysninger og data beskyttes bedst muligt. Et af tiltagene er i den forbindelse altså, at frabede medarbejdere at nævne Codan og dets kunder på sociale medier.

"Det her er et område, vi løbende forholder os til, og det har ikke noget at gøre med tidsforbruget. Det er af hensyn til vores kunder, så vi sikrer, at der ikke kommer noget uforvarende ud i det store cyberspace om dem," siger Poul Hansen.

Vil ikke gå på kompromis med politikken

Det er faktisk en så vigtig del af selskabets politik, at man vil gå langt for at beskytte de personfølsomme data.

"Vi har en tiltro til at den politik, vi har på området, bliver overholdt. Der er ingen tvivl om, at hvis de bliver brudt, så vil vi sanktionere, for vi vil ikke gå på kompromis med vores sikkerhed overfor vores kunder," siger Poul Hansen.   

Det er ikke fordi, man vil styre medarbejdernes fritid, men der er begrænsninger, når man er ansat hos Codan.

"Vi blander os ikke i om folk bruger Facebook i deres hverdag og privatliv, de skal bare ikke blande Codan ind i deres korrespondance på cyberspace eller fremfor alt vores kunder," siger han.

Læs også:

Danske chefer forbyder Facebook for de ansatte

Derfor er dit firma tvunget til at rykke med på sociale medier

Du tager skade hvis du ikke bruger sociale medier

Derfor skal du bruge Facebook som arbejdsredskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere