Artikel top billede

It-cheferne delte: Er Windows 8 værd at satse på?

It-cheferne er i den grad splittede over Windows 8. Se her, hvad der taler for og imod det nye system.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

It-chefens svære valg: Hvad gør du med Windows 8?

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Selvom Microsofts nye Windows 8 med en markant anderledes brugergrænseflade betegnes som en nødvendig fremtidssikring af styresystemet, er det langt fra alle it-chefer, der er klar til at kaste sig over den nye version.

Hvor Windows 7 lå og fortsat ligger lige til højrebenet i de fleste virksomheder, er Windows 8 en lidt mere kringlet sag.

Senest har vores kolleger på Computerworld Norge talt med et par it-ledere om Windows 8. Fritz Ekløff, it-direktør i BW Offshore, siger:

"Vi har testet Windows 8 på bærbare og er ikke imponerede. Det er muligt, at brugergrænsefladen er god på tablets, men på en standard-maskine fungerede det dårligt."

"Jeg tror, at forskellen i forhold til Windows 7 er så stor, at brugere vil få svært ved at genkende det - det er en meget større overgang end fra XP til Windows 7," udtaler Fritz Ekløff.

Integration er et stærkt argument

It-direktør Arild Saastad, som Computerworld Norge også har talt med, er noget mere positivt stemt.

Han har tænkt sig at bringe Windows 8 ind i virksomheden Bertel O. Steen.

"Vi har gavn af at benytte flest mulige produkter fra samme leverandør. Vi har i mange haft mange forskellige produkter fra mange leverandører, hvilket har gjort, at samspil og integration bliver krævende og ikke mindst kostbart," forklarer Arild Saastad.

Hvad med de danske it-chefer?

Vi har også her på Computerworld i Danmark hørt til it-chefernes planer med Windows 8, men det er endnu ikke lykkedes os at finde frem til en virksomhed, der er i gang med at udrulle det nye styresystem.

"Det bliver ikke lige nu. Vi er skiftet til Windows 7, og det er vi ganske godt tilfredse med det," lød det eksempelvis fra it-chef i DLG, Ole Victor Nielsen, da vi talte med ham.

Banebrydende teknologier

Samtidig har eksempelvis Capgemini dog advaret imod, at man forpasser den mulighed for fornyelse, der ligger i Windows 8.

"Det er faktisk det bedste forsøg, jeg har set på at usynliggøre et operativsystem," har det tidligere lydt fra Ron Tolido, senior vice president hos Capgemini.

"Windows 8 fører dig så hurtigt som muligt hen til det, du har brug for, uden at genere dig med de underliggende mekanikker ... Det tager en frisk, fordomsfri tilgang til nutidens og fremtidens virksomheds-udfordringer, så man kan sætte pris på og udnytte potentialet i banebrydende teknologier."

IDC i Danmark har peget på, at erhvervslivet først nu er rigtig klar til Windows 7 og derfor ikke står på spring til Windows 8.

"Sidste år så vi mange firmaer, der migrerede fra XP til Windows 7, og mange andre virksomheder er først kommet i gang med Windows 7 i år," har IDC-analytiker Anders Elbak udtalt.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

It-chefens svære valg: Hvad gør du med Windows 8?

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere