Artikel top billede

Smid den gamle telefax ud: Sådan faxer du fra nettet

Det kan stadigvæk være nødvendigt at sende en fax, men heldigvis behøver du ikke længere en faxmaskine.

Tidligere på ugen fik vi her på redaktionen en lettere bizar pressemeddelelse. 

"Telefaxen er uundværlig for de fleste virksomheder," hævder en stor printer- og faxproducent i meddelelsen.

Her på redaktionen er det dog de færreste, der kan huske, hvornår de sidst har sendt en fax. Og sandsynligheden taler for, at det var engang i det forrige årtusinde.

Men oplever du indimellem at have brug for at sende en fax, kan vi trøste dig med, at du kan gøre det uden at skulle investere i et stort skrummel af en fysisk faxmaskine som dem producenterne forsøger at sælge dig.

I stedet er det muligt at sende en fax fra internettet - og ofte er det tilmed helt gratis.

Hellofax tilbyder gratis fax

En af de mest populære tjenester er Hellofax.com. Når du opretter dig som bruger hos Hellofax, får du en bonus på fem gratis fax-sider, og du kan med tiden optjene ret til at afsende betydeligt flere gratis fax-sider.

Har du brug for at sende endnu flere sider end dette, kan du enten købe et abonnement, hvor du eksempelvis for cirka 30 kroner (5 dollar) om måneden kan få lov til at sende 50 sider om måneden, eller vælge at betale seks kroner per side.

Har du brug for at modtage en fax, kan du desuden købe et faxnummer for cirka 30 kroner.

HelloFax spiller sammen med en lang række cloudtjenester, og derfor kan du via Google Drive hurtigt få adgang til dokumenter, du har skrevet i Google Docs eller filer, som du har uploadet til eksempelvis Dropbox eller Evernote.

Virker i Danmark

Her på redaktionen har vi leget lidt med Hellofax, og selv om det er en amerikansk tjeneste, kunne vi uden problemer faxe til danske numre.

Der findes dog også andre online faxtjenester. Eksempelvis Myfax.com, hvor du for knap 60 kroner om måneden (10 dollar) får dit eget danske faxnummer og kan sende 100 faxer og modtage 200 om måneden.

En anden mulighed er eFax.com, der med egne ord er verdens førende udbyder af online faxtjeneste. Hos eFax får du også dit eget danske faxnummer, og for 66 kroner om måneden kan du hver måned afsende og modtage 150 fax-sider.

Vores umiddelbare vurdering er dog, at Hellofax er det bedste bud, hvis du kun sjældent har brug for afsende en fax, mens MyFax og eFax henvender sig til den lidt mere krævende faxbruger.

Læs også:

Fem gode råd: Slip for snailmail og papirbøvl

Just-Eat: Konkurrenterne bruger stadig fax 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere