Artikel top billede

Helten fra berømt flystyrt skal undervise danske it-folk

En af de overlevende fra verdens måske mest berømte flystyrt i Andesbjergene skal lære nordjyske it-folk om lederskab og krisestyring.

Den årlige it-innovationspris BrainsBusiness Award uddeles den 2. november ved et galla-arrangement i Aalborg. Prisen går hvert år til en person, virksomhed eller organisation i it-miljøet i Nordjylland, der i særlig grad har bidraget til at omsætte ny viden til nye forretnings-muligheder. I år er 34 virksomheder og enkeltpersoner indstillet til prisen, der uddeles for tredje gang.

Sidste år gik prisen til Steen Andreassen, der er serie-iværksætter og professor i sundhedsteknologi på Aalborg Universitet. Han fik prisen for sin evne til at kombinere forskning på højeste internationale niveau med en stærk sans for kommercielle muligheder.

I år skal vinderen udpeges af et dommerpanel, der blandt andet tæller IT-Branchens adm. direktør Morten Bangsgaard, branchedirektør Tom Togsverd fra Dansk Industri og Systematic-chef Michael Holm.

I kriterierne lægges der blandt andet vægt på etablering af innovative samarbejder mellem vidensmiljøer og virksomheder, lancering af nye vidensbaserede produkter og etablering af spin-off virksomheder.

Sidste år blev prisen overrakt af skuespilleren Mads Mikkelsen ved gallafesten. I år har arrangørerne inviteret Nando Parrado som hovedtaler ved konferencen. Han er kendt for at have overlevet et af verdenshistoriens mest omtalte flystyrt i Andesbjergene i 1972.

Parrado er forfatter til bogen "Vi lever", som blev filmatiseret i 1993, og som beskriver flystyrtet. I dag står han i spidsen for en række virksomheder, herunder et stort tv-produktionsselskab i Uruguay, og han rejser rundt i verden for at tale om lederskab, krisehåndtering og strategisk tænkning.

Formanden for den nordjyske IKT-klyngeorganisation BrainsBusiness, Grimur Lund, mener, at virksomheder i dag kan lære meget af en mand som Nando Parrado.

"Han har om nogen bevist en vilje til overlevelse og har med stor succes overført erfaringerne til forretningsverdenen," siger Grimur Lund.

BrainsBusiness Award 2012 finder sted på Hotel Hvide Hus i Aalborg. En liste over kandidaterne til prisen findes her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere