Artikel top billede

(Foto: © Rick Wilking / Reuters)

Facebook runder en milliard brugere

Den magiske grænse blev krydset allerede den 14. september.

I en meget kortfattet meddelelse fortæller Facebook, at antallet af aktive brugere nu har rundet én milliard. Tallet blev nået den 14. september. Det betyder altså, at hver syvende af klodens indbyggere er på Facebook.

I det sidste års tid er antallet af aktivere brugere på det sociale netværk vokset med omkring 200 millioner. En aktiv bruger er defineret som en person, der logger sig på mindst én gang om måneden.

"Det er fantastisk at kunne hjælpe med at forbinde en milliard mennesker, og det er den ting, som jeg er mest stolt over i mit liv, " skriver firmachef Mark Zuckerberg.

Facebook har omkring 1.000 udviklere ansat, og det betyder altså, at hver udvikler er ansvarlig for en million brugere, siger Zuckerberg i et interview med BusinessWeek.

Det sociale netværk har samtidig udgivet et faktaark med flere aktuelle tal. Siden introduktionen af "Synes godt om" knappen i 2009 er den blevet klikket 1,13 billioner gange. Der er nu 140,3 milliarder venskaber på Facebook, og der er uploadet 219 milliarder billeder.

Facebook har 17 milliarder posteringer med geo-tags (herunder check-ins).

Den gennemsnitlige alder for Facebook-brugerne er 22 år. De fem største lande - målt på brugertallet - er Brasilien, Indien, Indonesien, Mexico og USA.

De mobile platforme spiller en stigende rolle for Facebook, og der er nu 600 millioner aktive mobile brugere.

Facebook har brugt otte år på at nå den første milliard brugere, men der skulle stadig være mulighed for vækst.

I verdens største internet-land - Kina - er Facebook slet ikke repræsenteret officielt og bliver blokeret af den statslige censur.

Tidligere i år gik Facebook på børsen, men aktiekursen har udviklet sig skuffende og ligger aktuelt tæt på halvdelen af det oprindelige niveau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere