Artikel top billede

Microsoft lukker 20 sårbarheder på din computer

Alvorlige sårbarheder i Office 2007 og 2010 på Windows.

Computerworld News Service: Microsoft udsender syv sikkerhedsopdateringer, hvoraf én er kritisk, der vil lukke 20 sårbarheder i Office, SharePoint Server, SQL Server, Windows og andre produkter.

"Det tegner til at blive en Office-måned," bemærker Andrew Storms, der er sikkerhedschef hos nCircle Security.

"Se bare på spalten over påvirket software i den aktuelle advance notification: Office, Office, Office, Office."

Den ene opdatering eller bulletin, som Microsoft kalder dem, der er kategoriseret som kritisk, hvilket er Microsofts højeste trusselsniveau, vil rette fejl i alle understøttede versioner af Office på Windows.

Næsthøjeste trusselsniveau

De resterende seks opdateringer er kategoriseret som vigtige, hvilket er det næsthøjeste trusselsniveau i selskabets system, der består af fire kategorier.

Der er ikke planlagt nogen opdatering af Internet Explorer, da Microsoft rettede browseren i sidste måned med en hasteopdatering for at sætte en stopper for aktive angreb, der udnyttede et åbent sikkerhedshul i browseren.

Denne opdatering uden for skema rettede også adskillige andre sårbarheder, som oprindeligt var planlagt til næste uge.

Ikke overraskende fremhæver alle sikkerhedseksperterne den kritiske opdatering af Office, som den vigtigste at udrulle så hurtigt som muligt.

"Ikke alene er det den eneste kritiske opdatering. Den er kritisk i Word 2007 og Word 2010, men kun vigtig i Office 2003," påpeger Storms i et interview.

Burde være mere sikre

"Vi har ikke set en god kritisk Word-fejl i et stykke tid, og som jeg har sagt før, så burde de nyere versioner af Word være mere sikre. Men det er altså ikke tilfældet her."

Storms gætter på, at fejlen - eller fejlene, da Microsoft ikke udpensler i disse varsler, hvor mange rettelser, hver opdatering består af - har at gøre med de filformater, som Office 2007 og Office 2010 bruger på Windows.

Microsoft introducerede nye XML-baserede filformater i Office 2007, der erstattede de ældre, proprietære binære formater.

"Der kan være en fejl med hensyn til, hvordan Word åbner eller parser filer," vurderer Storms.

Sådan kan sårbarheden skade dig

"Denne sårbarhed kræver, at ofret åbner en skadelig fil eller forhåndsviser en skadelig fil i Outlook Web Access," bemærker Marcus Carey, der er sikkerhedsanalytiker hos Rapid7.

"Denne sårbarhed kan resultere i en komplet kompromittering af et system, hvis den udnyttes."

Wolfgang Kandek, der er teknologidirektør hos Qualys, fokuserer også på Word-opdateringen, men har et andet syn på sagen end Carey.

"Det er ikke særlig almindeligt, at sårbarheder i Office kategoriseres som kritiske, og når det sker, er det typisk tegn på, at det ikke er nødvendigt med brugerinteraktion såsom åbning af en skadelig fil for at udnytte sårbarheden," forklarer Kandek.

De seks vigtige opdateringer vil hver rette en eller flere sårbarheder i Windows, SharePoint Server, FAST Search Server, Groove Server, Office Web Apps, Microsoft Communicator, Microsoft Lync and SQL Server fra version 2000 og frem heriblandt SQL Server 2012, som udkom for seks måneder siden.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere