Artikel top billede

Her er de førende it-platforme til social software

Det vrimler med it-platforme, der kan sikre samarbejde på tværs af organisationen og understøtte brugen af sociale medier både internt og eksternt. Her er de førende platforme.

Læs også:

Dette it-firma tjener fedt på at sælge social software

Sådan får dit firma succes med de sociale medier

Social forretningssoftware er ikke længere bare noget, man taler om, det er et indsatsområde i rigtig mange virksomheder og skaber big business for leverandørerne.

Det er ifølge en ny rapport fra Gartner nogle helt bestemte leverandører og løsninger, der fører an på markedet for social forretningssoftware.

I analysefirmaets såkaldte Magic Quadrant illustreres det aktuelle styrkeforhold således:


Microsoft og IBM er blandt de store selskaber, der fremhæves som ledere på markedet, mens også Jive og Salesforce ligger i leder-segmentet. 

IBM Connections

IBM har Connections-platform som flagskibet, der spiller sammen med eksempelvis Sametime og Lotus Notes.

"IBM har omfattende ressourcer og vel-udviklede kanaler og fortsætter med at udvide sit økosystem af systemintegratorer og tredjeparts-leverandører for at kunne understøtte sine produkter," skriver Gartner blandt andet om IBM's styrker.

Det fremhæves også, at IBM er med helt fremme, når det gælder nye funktioner i Connections i form af eksempelvis sociale analyse-værktøjer, fildeling og mobile løsninger. 

"Men de frigiver kun store opdateringer en gang om året, hvilket godt kan være en ulempe i forhold til konkurrenter, der anvender konstante test/frigivelses-cyklusser, og det kan måske frustrere brugere, der nu og her har forventninger om meget mere."

Gartner peger også på, at selvom Connections er et produkt, der kan bruges i sig selv, så er man ofte nødt til at kigge på andre IBM-produkter også, hvis man vil adressere mere specielle behov.

"Det resulterer i komplekse implementeringer, der kræver omfattende arbejde med installation og tilpasning."

På samme måde har de andre platforme også styrker og svagheder, man bør være opmærksom på som it-chef.

Denne platform fremhæves også

Microsofts Sharepoint er en løsning, som mange danske virksomheder allerede i dag anvender,

"Microsoft er i leder-området på grund af sit meget robuste økosystem og den brede markeds.penetration med Sharepoint Server," forklarer Gartner.

Det er i samspillet med Windows, Office, Exchange og Lync, at Sharepoint for alvor giver mening.

"Når man ser på alle værktøjerne, komponenterne og de forskellige services, der findes i Microsofts Sharepoint-økosystem, og alle funktionerne i grund-produktet, så har Sharepoint det bedste udvalg af muligheder blandt tilbuddene på markedet," skriver Gartner.

Sharepoints svagheder

Også Microsoft og Sharepoint har dog svagheder.

"Det lange tidsrum mellem releases betyder, at det først er i den næste version, at Sharepoint vil være i stand til at levere almindelige ting som aktivitets-strømme, fornuftig mobil-support og en acceptabel bruger-oplevelse," lyder det fra Gartner.

Dansk projekt er en udfordrer

I rapporten finder man også firmaet SuccessFactors, som blev ført til stor succes af danskeren Lars Dalgaard og opkøbt af SAP for omkring 19 milliarder kroner i 2011.

SuccessFactors betegnes af Gartner som en udfordrer på markedet.

"SuccessFactors skal handle forsigtigt og med respekt for at rationalisere SuccessFactors Jam og SAP StreamWork, to komplementerende men også overlappende produkter," lyder det blandt andet fra Gartner.

Læs også:

Dette it-firma tjener fedt på at sælge social software

Sådan får dit firma succes med de sociale medier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere