Artikel top billede

Norsk Dropbox-rival går efter de danske brugere

Det norske selskab Jotta går nu til angreb på giganter som Dropbox og Google.

Nu bliver der kamp om det nordiske marked for online-lagring. Det norske selskab Jotta har allerede 125.000 brugere og melder nu ud, at det vil satse i hele Norden i konkurrence med Dropbox og Google. Det skriver digi.no. Dermed satser Jotta altså også på at få fat i de danske brugere.

"Mange ønsker ikke at lagre følsomme og private filer på de store serverparker i USA, og Norge anses som et stabilt land med lange traditioner for en stærk beskyttelse af privatlivet. Derfor ændrer vi navn til Jottacloud og ønsker nordiske brugere hjertelig velkommen til den afkølede norske netsky," siger firmaets stifter Roland Rabben i en pressemeddelelse.

Der har været rejst bekymring om, at data som lagres hos amerikanske virksomheder kan blive udleveret til USA's myndigheder, og det norske selskab slår altså på, at alle kundernes data ligger trygt på firmaets egne servere i Oslo. Jotta har selv bygget hele sin serverpark, som er sat sammen med billige og lettilgængelige komponenter.

De første 5 GB om måneden er gratis for brugerne, og man kan få ubegrænset plads for 3-6 dollar om måneden per enhed. Der er også en prismodel med et ubegrænset antal enheder, hvor prisen er på 29,2 dollar om måneden for 500 GB plads.

Samtidig med navneskiftet og den nye nordiske satsning er hele tjenesten relanceret. Jotta har tidligere markedsført sin tjeneste som en løsning til online-backup, men nu bliver den relanceret som cloud-storage. Der er en ny desktop-klient til Windows og Mac, en forbedret web-applikation og en ny app til iOS. En ny applikation til Android lanceres om kort tid.

"Jottacloud skal være en frisk udfordrer til amerikanske giganter som Dropbox og Google med cloud-tjenester fra servere placeret trygt i Norge. Jotta er en omskrivning af yottabyte som benævner et af de største tal som benyttes inden for datalagring. Når vi nu satser nordisk og lancerer vores nye Android-tjeneste, valgte vi samtidig at ændre navnet til Jottacloud for at understrege vores vigtigste tjeneste: Ubegrænset lagringsplads i skyen," siger Rabben.

Selskabet har tidligere meldt ud, at man regner med at runde 150.000 brugere inden årets udgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere