Artikel top billede

Historiens største bankangreb er under opsejling

En kriminel bande forsøger at rekruttere botnet-ejere til et stort trojaner-angreb mod amerikanske banker.

Sikkerhedsfirmaet RSA advarer nu mod det, der betegnes som en af de mest interessante sager om organiseret it-kriminalitet i år. En cyber-bande har planlagt et stort angreb mod 30 amerikanske banker her sidst på året. Banden forsøger nu helt åbent at hyre 100 botnet-ejere, der skal stille deres botnet til rådighed for angrebet.

RSA mener, at der er tale om det største organiserede cyber-angreb mod banksektoren nogensinde.

Den kriminelle bande vil bruge en mindre kendt trojaner kaldet "Gozi Prinimalka" (navnet henviser til et russisk ord der betyder "at modtage").

Banden hævder, at man allerede har stjålet op mod 30 millioner kroner fra amerikanske banker med denne trojaner.

Det ser ud til, at banden helt bevidst har valgt at gå efter amerikanske netbanker, hvor sikkerheden hos privatkunderne er ringere end i Europa.

Hvor danske netbank-kunder bruger en kombination af adgangskode og nøglekort med en engangskode, er det kun de færreste banker i USA, der har denne form for sikkerhed.

Men det mest usædvanlige er måske, at bandens medlemmer praler med deres bedrifter i nettets chatfora og helt åbent forsøger at rekruttere medlemmer og partnere, som lokkes med en procentdel af tyvekosterne.

Disse partnere skal "trænes", og de skal selv stille med det nødvendige udstyr, og de kan så rekruttere yderligere medlemmer i en pyramide-lignende struktur.

Der er flere interessante tekniske detaljer i angrebet. Banden har udviklet et unikt modul, der simulerer en virtuel maskine på offerets computer og dermed gør det muligt at klone hele systemet, så man snyder banken til at tro, at det er den rigtige bruger der logger sig på.

Desuden vil banden bruge software til IP-telefoni for at blokere opkald fra banken til offeret, der kunne afsløre, at man er ved at plyndre kontoen.

Det menes, at den it-kriminelle undergrund er infiltreret af politiet, og RSA konstaterer derfor, at det er meget risikabelt for banden at forsøge at rekruttere nye medlemmer så åbenlyst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere