Artikel top billede

Her er mainframens fremtid

Der kan meget vel vente mainframen en spændende fremtid.

Computerworld News Service: Mainframens død har været forudsagt mange gange i årenes løb.

Resultaterne af en ny spørgeundersøgelse peger imidlertid på, at den stadig er en hjørnesten i forhold til vækst og innovation i infrastrukturen hos store virksomheder.

I en global spørgeskemaundersøgelse af 623 it-professionelle udført af CA Technologies, svarer over 72 procent af respondenterne, at mainframen er en strategisk eller en meget strategisk del af deres aktuelle og fremtidige it-planlægning.

37 procent svarer, at de planlægger at øge investeringen i software til mainframes i løbet af de næste 12 til 18 måneder.

Det er især tendenserne cloud computing, big data og enterprise mobility, der ligger til grund for den øgede investering i mainframes.

42 procent af respondenterne fra Storbritannien regner med, at mainframen bliver en strategisk platform i deres cloud computing-initiativer.

65 procent har allerede eller planlægger at godkende mobil administration af mainframen inden for de næste 18 måneder.

"Vi oplever et marked i forandring. Virksomheder over hele verden er ved at evaluere, hvordan de hurtigt tilpasser sig nye cloud-modeller og gør det muligt at levere nye forretningstjenester for at imødekomme den konstant stigende efterspørgsel på it," udtaler Mark Combs, der er senior vice president for mainframe hos CA Technologies.

"Mainframen er stadig en strategisk platform, der giver den fleksibilitet, skalerbarhed og sikkerhed, der skal til for at imødekomme disse nye service-efterspørgsler og forretningsprioriteter."

På trods af forventningerne om, at mainframen også i fremtiden kommer til at spille en stor rolle, så beskriver over to tredjedele af respondenterne, at de i løbet af de sidste 12 til 18 måneder har haft vanskeligt ved at finde tilstrækkeligt it-personale med mainframe-kompetencer.

På grund af den "aldrende arbejdsstyrke" i it-branchen er flere organisationer begyndt at mangle både interne færdigheder og viden til at administrere et komplekst mainframe-miljø, som kører missionskritiske programmer.

Hybrid-administration

Derfor er mange begyndt at søge efter medarbejdere med tværfaglige kompetencer.

Langt de fleste af respondenterne planlægger at implementere en eller anden form for hybrid-administration på tværs af platforme i løbet af de næste 12 måneder.

"Med de hybride systemer i dag er de samme administrations-kompetencer relevante både for mainframes og distribuerede arkitekturer - det gælder både i et hardware- og softwaremæssigt perspektiv," kommenterer James Governor, der er stifter af analysefirmaet RedMonk.

"Selvfølgelig er specifik faglig erfaring stadig relevant, men en eventuel mangel bør ikke være grund til, at man undlader at investere i mainframes."

Læs også_

Her er IBM's nye og vilde mainframe.

Virksomheder desperate: Mangler mainframe-folk.

IBM åbner for rivaler på mainframe-markedet.

Derfor kommer cloud aldrig til at slå mainframen.

Derfor er din mainframe stadig cool.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere