Artikel top billede

Wikileaks-stifterens venner skal betale for hans flugt

Ni personer har stillet en økonomisk garanti for Julian Assange. De skal nu betale dyrt for hans flugt.

Julian Assange sidder fortsat på Ecuadors ambassade i London og venter på en mulig udrejse til det sydamerikanske land. Han er flygtet fra det britiske politi og har dermed overtrådt vilkårene for sin løsladelse mod kaution. Det kan nu blive dyrt for ni personer, som stillede en økonomisk garanti for at få ham fri.

Med sin flugt til ambassaden har han overtrådt vilkårene for sin løsladelse, og en dommer har nu afgjort, at de ni personer skal betale mellem 30.000 og 140.000 kroner hver. Der er tale om et samlet beløb på næsten én million kroner, skriver BBC.

Pengene skal betales i den kommende måned, medmindre Assange overgiver sig til det britiske politi.

Der er flere kendte personer på listen over dem, som nu skal betale for Assanges flugt. Blandt de ni er den australske forfatter og journalist Phillip Knightley, forskeren John Sulston og skuespillerinden Tracy Worcester.

Den økonomiske sikkerhed skulle netop garantere, at Assange ikke ville forsøge at flygte fra de britiske myndigheder. Altså netop det, som han nu har gjort. Hans "frihed" er dog begrænset til Ecuadors ambassade, hvor politiet står klar til at anholde ham, hvis han forlader bygningen.

Wikileaks-stifteren har fået politisk asyl i Ecuador, men de britiske myndigheder vil ikke tillade hans udrejse. Han skal udleveres til Sverige i en sag om seksuelle overgreb.

Ifølge hans nye forlag OR Books kommer Assange i november med en ny bog, Cypherpunks, hvor han vil præsentere sin vision for, hvordan man kan beskytte den elektroniske kommunikation mod censur. Bogen består af en række samtaler mellem Assange og forskellige kendte internet-aktivister.

Indtægterne fra bogsalget skal bruges til at finansiere Assanges advokatudgifter. Bogen er skrevet sammen med Jacob Applebaum fra Tor Project, Andy Müller-Maguhn fra Chaos Computer Club og Jeremie Zimmermann fra La Quadrature du Net.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere