Artikel top billede

Kickstarter kommer til Europa

Inden årets udgang er Kickstarter klar til at starte i Storbritannien.

Den populære crowdfunding-platform Kickstarter har indtil nu kun accepteret projekter fra USA. Men nu tager Kickstarter springet til Europa. En britisk udgave af tjenesten åbner den 31. oktober. Dermed kan iværksættere fra Storbritannien for første gang oprette projekter og indsamle penge til deres ideer. Det fortæller Kickstarter selv i en meddelelse.

De britiske Kickstarter-projekter bliver vist sammen med alle andre projekter på tjenesten, og der gælder de samme regler som for resten af platformen. I modsætning til USA har Kickstarter dog valgt, at betalingerne ikke skal håndteres gennem Amazon Payments. Det skal i stedet ske gennem et andet betalingsfirma.

Det er fortsat muligt at donere penge til alle projekter - både i USA og Storbritannien - uanset hvilket land man kommer fra. Så danske brugere kan altså også bidrage med penge til Kickstarter-projekter, selv om det indtil videre ikke er muligt at oprette projekter fra Danmark.

Der er ingen dato for, hvornår Kickstarter er klar til at udvide til resten af Europa.

Slut med tomme løfter

Forleden kom Kickstarter med en række markante regel-ændringer. En af de mest betydningsfulde ændringer er, at det ikke længere er tilladt at bruge computer-generede billeder af kommende produkter. Fremover må man kun vise billeder af de faktiske prototyper. Det rammer en lang række Kickstarter-projekter, herunder Android-konsollen Ouya.

På alle projektsider er der nu tilføjet en ny sektion, "Risks and Challenges", hvor projektskaberne skal tage stilling til mulige risici og forklare, hvordan de har tænkt sig at håndtere dem.

Samtidig understreges det, at alle produkter skal præsenteres i deres nuværende tilstand. For alle billeder og videoer gælder, at de kun må vise, hvad produktet er i stand til at gøre lige nu. Man må f.eks. ikke lave en video og vise, hvordan produktet vil fungere, når det er færdigt. Det samme gælder for software, hvor man kun må vise den kode, som allerede kører.

Det skal forhindre, at donorerne bliver snydt til at tro, at et ufærdigt projekt allerede er tæt på afslutning.

Kickstarter har kun eksisteret i tre år, men det er allerede brugt til at finansiere mere end 30.000 projekter. En lille del af projekterne har samlet millionbeløb, herunder Android-konsollen Ouya, der fik mere end 40 mio. kr. Men Ouya-projektet brugte altså netop de billeder, som er forbudt nu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere