Artikel top billede

Derfor trak Mozilla pludselig Firefox 16 tilbage

Mozilla stoppede helt usædvanligt distributionen af Firefox 16 ligepludselig. Det var der en særlig grund til.

Computerworld News Service: Mozilla tog onsdag det usædvanlige skridt at stoppe distributionen af Firefox 16 en enkelt dag efter frigivelsen af denne nye version af browseren.

Det skete ifølge Mozilla på grund af en kritisk sårbarhed.

Fejlen var tilsyneladende blevet overset af Mozilla under udviklingen af Firefox 16 eller introduceret af de nye rettelser.

"Mozilla er opmærksom på en sikkerhedssårbarhed i den aktuelle version af Firefox (version 16). Firefox version 15 er upåvirket," kommenterer Michael Coates, der er director of security assurance hos Mozilla, i et indlæg onsdag på organisationens sikkerhedsblog.

Mozilla frigav tirsdag Firefox 16, som lukkede 24 sårbarheder, hvoraf 21 var kategoriseret som "kritiske," hvilket er open source-udviklerens højeste trusselsvurdering.

Coates' kommentar om, at Firefox 15 ikke indeholder fejlen, tyder på, at sårbarheden blev introduceret i udviklingen af den nye version af browseren.

Sårbarheden er blevet tildelt #799952 i Mozillas ændrings- og fejldatabase Bugzilla. Som det er Mozillas normale praksis for åbne sårbarheder, er detaljerne for denne fejl ikke offentligt tilgængelige. Dette Bugzilla-nummer stemmer heller ikke overens med nogen af de 24 sårbarheder, der blev lukket tirsdag.

Brug for hasteopdatering

Coates nævner ikke, hvornår Mozilla blev opmærksom på den nye sårbarhed, eller hvordan den blev opdaget.

Notaterne fra et møde hos Mozilla viser dog, at organisationen i det mindste kendte til sårbarheden onsdag klokken 20 dansk tid.

På dette tidspunkt oplyste Mozilla til udviklerne, at der ville være brug for en hasteopdatering, hvilket Mozilla kalder et "chemspill."

For at være på den sikre side trak Mozilla derfor Firefox 16 tilbage fra det primære download-side og stoppede med at levere den nye version som en opdatering, selvom der ikke var noget, der tydede på, at sårbarheden blev udnyttet i faktiske angreb.

Ars Technica rapporterede dog senere på aftenen onsdag, at Mozillas sekundære download-side stadig tilbød Firefox 16.

Firefox 16 blev på et tidspunkt torsdag genudgivet med en ekstra rettelse og er nu almindeligt tilgængelig som version 16.0.1.

Mozilla har før været nødt til at genudgive en version af Firefox. Det skete også i december 2011 med Firefox 9 en enkelt dag efter udgivelsen.

Dette er dog første gang, Mozilla har trukket en version af Firefox tilbage på grund af en sårbarhed.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere