Office satser på abonnement - og på iPad og Android

Spotify, Netflix og...Microsoft Office. Den næste udgave af Microsofts kontorpakke kan fås via abonnement, og det giver helt nye muligheder for at bruge Office på tværs af computere og mobile enheder.

Office satser på abonnement - og på iPad og Android

Vi er efterhånden ved at være vant til at betale abonnement for at få adgang til musik på Spotify og WiMP, mens Photoshop ligeledes kan lejes med løbende betaling i stedet for at købe hele pakken. 

Og så er der naturligvis ubegrænset filmstreaming som Netflix, HBO og YouSee blandt andet tilbyder i løbet af dette efterår.

Derfor virker det måske heller ikke så mærkeligt, at det nu også bliver muligt at abonnere på den næste udgave af Microsoft Office, som er klar i begyndelsen af næste år.

Samtidig gør Microsoft op med sin nummerering af kontorpakken, som i stedet for Office 2013 kommer til at hedde: Det nye Office.

Ja, ligesom Apples "den nye iPad".

Numrene er dog ikke helt forsvundet fra kontorpakken, der i abonnementsform sælges i tre forskellige udgaver: Office 365 Home Premium, Office 365 Small Business Premium og Office 365 University.

Du kan læse mere om de tre versioner i faktaboksen til højre.

Virker på tværs af dine enheder

En af de mest interessante nyskabelser ved Det nye Office er, at det virker på tværs af platforme.

Derfor vil det naturligvis køre på pc og Mac, men også på tablet-pc'er og mobiltelefoner - og ikke kun Microsofts egen platform Windows Phone 8.

Der vil dog gå noget tid, før apps til Android og Apples iOS er klar.

Desuden er det muligt at få adgang til kontorpakken, selv om du sidder ved en computer, hvor den ikke er installeret.

Det er nemlig via nettet muligt at køre en virtuel udgave af eksempelvis Word, hvor du skal logge ind med dit Microsoft Live ID.

Ifølge Microsoft tager det ikke mere end et minut at få adgang til en streamet udgave af kontorpakken. 

Office kan i øvrigt huske dine brugertilpassede indstillinger, og derfor behøver du ikke lave nye opsætninger, hvis du skifter mellem forskellige pc'er.

Skift nemt fra mobil til computer

Desuden kan kontorpakken huske, hvad du senest var i gang med og vil spørge, om du skal fortsætte med det eller begynde på eksempelvis et nyt Word-dokument. 

Det vil sige, at du kan gå i gang med udkastet til et dokument på din Android-mobil i toget og arbejde videre på det, når du får åbnet computeren eller din Mac på kontoret. 

Ens filer kan gemmes lokalt på eksempelvis mobil eller pc, men det er også muligt at gemme dem online på SkyDrive, der er Microsofts online lagertjeneste. 

Til små og få filer er den udmærket, men som vores test for nylig viste, er den meget langsom, når det gælder up- og download af en større mængde filer. 

Microsoft tilbyder normalt syv gigabyte gratis plads på SkyDrive, men med et abonnement på Office øges pladsen til 20 gigabyte. 

Det er med abonnementsløsningen på Office også muligt at installere kontorpakken på op mod fem computere samt mobile enheder, som dermed vil have adgang til Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher og Access. 

Office vil stadig være på dvd

Hvis du gerne vil have Office på en dvd og foretage en almindelig installation, er det fortsat muligt at købe en gammeldags licens. 

Men der er ingen tvivl om, at Microsoft helst så, at så mange som muligt skiftede til abonnementsordningen, og at den ikke overraskende virker som et betydeligt mere attraktivt tilbud end Office på dvd. 

Med abonnementet opnås en hidtil udset fleksibilitet, når det gælder brug af kontorpakken, samtidig med at der løbende vil komme opdateringer og udvidelser til. Det vil man ikke få ved køb af en traditionel licens. 

Ifølge Microsofts egne tal er der på verdensplan omkring en milliard brugere af Office, og det er derfor ikke småpenge, som løbende vil trille ind i pengetanken i Redmond via abonnementer i stedet for sporadiske køb af licenser. 

Hvis du er på udkig efter Office, skal du vente med at købe til den 19. oktober. 

For hvis du efter dette tidspunkt køber Office 2010 - den aktuelt nyeste version af softwaregigantens kontorpakke - vil du automatisk få en gratis opdatering til Det nye Office med i handlen. Den nye kontorpakke vil være klar i begyndelsen af næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere