Artikel top billede

USA anklager Iran for cyber-angreb

USA mener, at Iran står bag en serie af cyberangreb mod amerikanske banker. Men Iran afviser alt.

Iranske hackere med tætte bånd til landets regering har gennemført cyberangreb mod amerikanske mål i de seneste måneder. Det fortæller amerikanske embedsmænd til avisen Wall Street Journal, som ligefrem mener, at der er tale om en slags cyberkrig.

De iranske angreb er kulmineret med en serie af angreb mod amerikanske banker og store energiselskaber i den Persiske Bugt. De amerikanske efterforskere har fundet "fingeraftryk", der peger mod den iranske regering.

Der skulle være tale om et hacker-netværk med færre end 100 it-eksperter fra universiteter og sikkerheds-firmaer i Iran, som har stillet deres tjenester til rådighed for staten.

"Det er ikke almindelige iranere," siger en amerikansk embedsmand til avisen og henviser til, at normale hackere slet ikke har ressourcer til at gennemføre angreb i denne størrelsesorden.

Det er blandt andet de store angreb mod energiselskaberne Saudi Aramco i Saudi Arabien og RasGas i Qatar, som måske er startet fra Iran. Hos Saudi Aramco blev mindst 30.000 computere inficeret med en mystisk virus, der er programmeret til at slette data.

Men Iran afviser alle anklagerne. Det er tale om en politisk motiverede udsagn, som er en del af den amerikanske valgkamp op til præsidentvalget, siger lederen af regeringens internet-division, Mehdi Akhavan, i et interview med nyhedsbureauet Isna.

Han henviser også til, at Iran selv har været offer for cyberkrig. Det menes, at Stuxnet-ormen blev udviklet af USA og Israel for at ramme det iranske atomprogram. De samme udviklere har senere skabt trojanerne Duqu og Flame.

Så sent som i sidste uge advarede den amerikanske forsvarsminister Leon Panetta mod et "digitalt Pearl Harbor" og truede med gengældelse i cyberspace.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere