Artikel top billede

Første danske webshop klar i Apples Passbook

Se hvordan Apples nye funktion let kan give dine kunder en bedre service.

En lidt overset funktion i Apples mobile styresystem er Passbook. Det hænger måske sammen med, at vi i Danmark stadig mangler at se forretningsdrivende udnytte den. Men det gør oplevelseskøbmanden DuGlemmerDetAldrig.dk nu -formentlig som den første i Danmark.

DuGlemmerDetAldrig.dk har fået udviklet en integration med Apples Passbook, så webbutikkens kunder, der fx køber helikopterture og tandemspring, kan få deres kvitteringer tilsendt som digitale beviser i Passbook og på den måde lettere holde styr på deres tilgodehavender.

Apples Passbook er grundlæggende en digital pung til medlemskort, billetter og gavekort. Fidusen er, at man kan lægge et intelligent lag oven på tilgodebeviserne, så de kan aktiveres af GPS eller tidsindstillinger.

Der spekuleres også på, at Apple i fremtiden vil gøre Passbook til et regulært betalingsmiddel.

Passbook er som sagt ikke taget i anvendelse i Danmark endnu. Mobilsiden.dk har lavet dette indslag med et testforsøg i Odense.

I USA har især baseball-ligaen MLB succes med Passbook-integration.

Det er supersimpelt

Danske Ronni Egeriis Persson var med på Apples udviklerkonference, da iOS 6 og også Passbook blev præsenteret i sommer. Han kunne straks se potentiale i tilføjelsen - og har derfor nærstuderet mulighederne.

"Jeg syntes med det samme, at det virkede til at være en af de rigtigt interessante tilføjelser i iOS, fordi den skaber et alternativ til fysiske papirbilletter. Der er meget potentiale i det. Især fordi det er så relativt let at implementere," fortæller Ronni Egeriis Persson, der er selvstændig webudvikler og partner i startup-firmaet Ultimate Manager.

"Du skal bruge en medium-dygtig webudvikler. Giv ham en dag til at fordybe sig, og han vil have de første konkrete ideer til, hvordan det bruges i dit firma. Selve integrationsdelen med firmaets andre systemer er lidt sværere at tidsfastsætte, men i min optik vil jeg mene, at man kan have en løsning oppe at køre på en uge eller to - og det er jo en overkommelig investering," siger Ronni Egeriis Persson.

Man kan lave forskellige typer digitale billetter i Passbook. For eksempel boardingkort, gavekort, koncertbilletter, medlemskort og kuponkort. De kan scannes med helt normale stregkode- eller QR-kodescannere på mobiltelefoner.

Passbook er velbeskrevet i Apples dokumentation, så man kan kode fra bunden i standard webteknologier. Men der er også allerede kommet tjenester som Passkit, der gør opgaven lidt nemmere, men til gengæld begrænser funktionaliteten.

"Det kan være lettere at bruge de eksterne tjenester, men det gør det lidt sværere at automatisere processer. Hvis man for eksempel skulle udstede en billet til Vega via Passbook, ville jeg som udbyder gerne have mulighed for at opdatere folk ved aflysning. Jeg ville kunne sende notifikationer, så de kan se ændringer direkte på deres billet. Det er jo nogle af de smarte funktioner, og dem får man ikke nødvendigvis i de eksterne tjenester," siger Ronni Egeriis Persson.

Men hvorfor skulle firmaer bruge kræfter på Passbook?

"Selling pointet er jo, at man kan differentiere sig fra konkurrenterne. En ny tjeneste som Billetto, der gerne vil konkurrere med Billetlugen og Billetnet, kunne bruge det til at adskille sig fra de andre. De ville kunne give en bedre service, og selv om det næppe er hele kundegruppen, der bruger iPhones, vil jeg mene, at det stadig kan give firmaet noget edge i forhold til konkurrenterne. Og i forhold til den investering af tid, der skal lægges, er det min vurdering, at det sagtens kan gøres forretningsmæssig rentabelt".

Fordele for kunden - og for os

Hos DuGlemmerDetAldrig er det muligheden for at servicere kunderne endnu bedre, der har fået dem til at integrere med Apple Passbook (se "pass'et" nederst på siden).

"Hos os er der mange, der køber oplevelser til sig selv eller giver dem til andre. Og den type gavekort og oplevelsesbeviser er der mange, der ikke får brugt. Ved at bruge Passbook bliver man mindet om, at man har dem liggende. Så får man dem brugt - og det er både godt for kunderne og os," siger Lasse Kjær, stifter af DGDA.dk, der har fået hjælp til programmeringen af Novicell.dk

"For os er det oplagt at bruge pushnotifikationer, når et bevis er ved at udløbe, eller når kunden nærmer sig lokationen. Men der er forskellige måder at udnytte det på. I en lufthavn kan man få boardingkortet til at lægge sig ud på telefonens låseskærm, så kunden slet ikke skal lede efter det."

Man kan udvikle deciderede apps til butikken i Apple Passbook. Men det er også muligt at lave en mere løs integration som hos DGDA.dk, hvor kunden får mulighed for at skabe en digital kupon i Passbook, når han modtager sin købskvittering. Hvis han i stedet vil printe den ud på papir og hænge den på køleskabet, kan han vælge det.

Læs mere om Passbook hos Apple.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere