Ny bærbar? Så skal du være opmærksom på det her

De nye bærbare med Windows 8 er snart i butikkerne, men du skal være særlig opmærksom på én ting, inden du svinger dankortet.

Windows 8 er ude i butikkerne den 26. oktober, og kort efter følger en horde af bærbare computere med Microsofts nye styresystem. 

Der er dog én ting, som du skal være særlig opmærksom på, hvis du har planer om at købe en af de nye maskiner - og det er skærmen.

Som garvet forbruger er du naturligvis klar over, at du skal lægge mærke til skærmopløsning og ikke mindst, om farverne står ordentligt.

Men nu skal du også til at holde ekstra øje med skærmens konstruktion samt hængslet, der styrer åbne- og lukkemekanismen.

Det skyldes, at mange af de nye Windows 8-bærbare vil være udstyret med touchskærme, og du vil derfor kunne betjene computerne med fingre på displayet.

Der er dog det problem, at mange computere - især de nye ultrabooks - er ekstremt tynde, og derfor kan skærmene groft sagt blafre i vinden. Det vil naturligvis være ødelæggende for touch-oplevelsen.

Test selv i butikken

Det seneste år har vi set flere Windows 7-ultrabooks med meget tynde skærme, der alt for nemt vippede. Vi var især efter Acer Aspire S3.

Acer har dog med sine kommende Windows 8-modeller valgt at ændre skærmkonstruktionen på sine modeller.

Nu er skærmrammen en del af hængslet, og når displayet åbnes over 110 grader, vil modstanden øges. På den måde skulle skærmen være bedre til at håndtere berøring uden at bevæge sig alt for meget.

Teknikken vil blandt andet være at finde på de kommende topmodeller i Acers S7-serie på 11,6 og 13,3 tommer.

Når du har udset dig en ny Windows 8-computer, er det gode råd naturligvis at prøve den i butikken, inden du køber. Hvis den har touchskærm, så prøv den af.

"Låser" skærmen ordentligt, når den åbnes? Og vibrerer den for meget, når du prikker til den med dine fingre?

Hvis du vil have flere gode råd til indkøb af ny computer, kan du læse mere i følgende artikler:

Købeguide: Sådan vælger du den helt rigtige bærbar

10 tips: Det skal du huske når du køber studiebærbar

Tip: Undgå at blive bøffet ved køb af ny bærbar




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere