Artikel top billede

Det lille it-firma, Ditmer A/S, holder til i Århus, hvor man flytter i nye lokaler.

Lille dansk firma nyder godt af udskældt it-udbud

Her er et lille jysk it-firma, der vokser støt, og som netop har vundet et meget omstridt it-udbud.

Læs også: Hård kritik: Stort dansk it-udbud er en ren skueproces

Dansk it-kæmpe raser: Udbuds-vinder givet på forhånd

Firma trak stikket til omstridt it-udbud: Splid af tid

Kritikken er haglet ned over et stort ESDH-udbud, som Dansk Industri og flere leverandører har kaldt en "skueproces", hvor vinderen var givet på forhånd.

Men vinderen af udbuddet, Ditmer A/S, er dog relativ tavs om kritikken.

"Vi er glade for, at Brugerklubben SBSYS har vurderet vores tilbud som det bedste. Der har været et klart defineret udbud, med nogle kriterier, der for os at se er overholdt til punkt og prikke," udtaler Johan Bitsch Nielsen til Computerworld.

Omkring kritikken har Fujitsu blandt andet fremhævet, at selskabet afleverede et markant billigere tilbud og i øvrigt blev vurderet helt i bund på kvalifikationer, mens Ditmer A/S scorede helt i top på samme kriterie.

Også Traen har trukket stikket til udbuddet og leveret en svada mod brugerklubben.

"Vi har tillid til, at de relevante myndigheder forholder sig til kritikken, som vi ikke har yderligere kommentarer til," udtaler Johan Bitsch Nielsen videre.

Brugerklub: Firmaet bag
I forvejen har Ditmer A/s været leverandør til brugerklubben SBSYS A/S i mange år. Faktisk siden brugerklubben så dagens lys i 2003 har Ditmer A/S været leverandør til brugerklubben.

I dag har selskabet da også et selvstændig link på brugerklubbens hjemmeside med teksten: "Firmaet bag".

Selskabets omsætning er fra 2006 til nu blevet næsten fordoblet fra 14 millioner til 22 millioner kroner i det seneste regnskab.

Imidlertid mener Ditmer A/S, at det er vigtigt at understrege, at væksten i selskabets omsætning primært skyldes væksten på andre områder.

"Udviklings- og implementeringsydelser til Brugerklubben SBSYS udgør kun en mindre del af vores omsætning," bedyrer Johan Bitsch Nielsen.

Han peger på stigende efterspørgsel på en række produkter og ydelser i takt med den stigende digitalisering i både det offentlige og i private virksomheder.

"Væksten i vores omsætning skyldes næsten udelukkende andre aktiviteter (end til brugerklubben, red.), for eksempel leverancer til privatkunder, ditmer eDagsorden, administrative løsninger til Aarhus Kommune og andre digitaliseringsprojekter," oplyser Johan Bitsch Nielsen.

Nye større lokaler

Fra blot år 2010 til år 2011 er overskuddet før skat blevet dobbelt så stor, så det i 2011 lander på 3,6 millioner kroner.

Med 26 ansatte, hvoraf flere er kommet til i den senere tid, har Ditmer A/S måtte finde nye, større lokaler i Århus.

"Med de mange nye kolleger er vi ved at løbe tør
for plads," skriver selskabet i et nyhedsbrev, hvor det også fremgår, at man flytter ind i de nye lokaler i løbet af foråret 2013.

Ser man på arbejdsområdet, så står der under overskriften "løsninger" på Ditmers hjemmeside blandt andet: "SBSYS ESDH".

SBSYS.NET er et system til sagsbehandling og dokumenthåndtering i offentlige myndigheder, der er udviklet af sagsbehandlere og i dag bruges af mere end 10.000 brugere, oplyser Ditmer.

Men Ditmer A/S understreger, at det ville være en misforståelse, at beskrive SBSYS som selskabets løsning.

"SBSYS er et ESDH-system, som Brugerklubben SBSYS har udviklet," understreger Johan Bitsch Nielsen.

Version til private droppet

"Ditmer har bestået med udviklings- og konsulentydelser i den forbindelse og har således ikke leveret et færdigt system til Brugerklubben."

"Ditmer tilbyder i det hele taget kun udviklings- og konsulentydelser på ESDH-området og sælger ikke licenser til standardprodukter i modsætning til de øvrige prækvalificerede på udbuddet," oplyser han.

Version til private droppet

Siden år 2000 har selskabet været på ESDH-markedet.

"Vi udvikler også en version af SBSYS til private virksomheder og organisationer," hedder det i øvrigt på Ditmers hjemmeside.

Men det er en fej, lader Johan Bitsch Nielsen forstå:

"Dette er ikke en løsning, som vi længere sælger eller markedsfører, og den burde ret beset ikke være på vores hjemmeside. Jeg vil sørge for, at den bliver slettet," oplyser han til Computerworld.

Ejerforhold

Ifølge selskabets regnskaber ejes selskabet af firmaerne Knud Jensen Holding Unlimited, Eslolut Holding ApS og Ditmer Invest ApS.

Disse firmaer ejes igen af personer tilknyttet virksomheden på forskellig vis.

Således er direktør Knud Erhardt Jensen, direktør Johan Bitsch Nielsen og direktør Morten Ditmer Sørensen ejere.

Af Ditmers hjemmeside fremgår det, at selskabet blev stiftet i 1989 som enkeltmandsvirksomhed af Morten Ditmer.

Her fremgår det desuden, at yderligere en række medarbejdere er medejere af virksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere