Artikel top billede

"Jeg mener, at teknologi er en del af popkulturens zeitgeist lige nu ... Nørder er som rockstjerner," siger kvinden bag det nye reality-show, Randi Zuckerberg. Hun er søster til Mark Zuckerberg.

Nørder og it-iværksættere er de nye superstjerner

Der er guldfeber i Silicon Valley, og et nyt reality-show vil følge de nye superstjerner i deres jagt på den amerikanske drøm.

Tidligere i år kunne ComON fortælle om et reality-show, der følger livet i Silicon Valley, hvor håbefulde iværksættere og stenrige it-sværvægtere udvikler morgendagens teknologi. Det nye show, "Start-Ups: Silicon Valley", får premiere den 5. november på Bravo TV i USA. Det er ingen ringere end Randi Zuckerberg, søster til Mark Zuckerberg, der står bag showet.

Hun mener, at showet skal inspirere iværksættere til at jagte den amerikanske drøm. I et interview med CNBC i denne uge sagde hun, at teknologi og popkultur går hånd i hånd, så det er på høje tid at få Silicon Valley med i et reality-show.

"Jeg mener, at teknologi er en del af popkulturens zeitgeist lige nu ... Nørder er som rockstjerner nu. Der er en fascination over iværksætteri, og det skyldes især det økonomiske klima i vores land. Så det er lige det rigtige tidspunkt til at kaste lys på Silicon Valley," sagde Zuckerberg.

Det nye tv-show kommer på et tidspunkt, hvor Silicon Valley er midt i en ny guldfeber. Facebook er netop gået på børsen og har skabt masser af nye millionærer, unge firmaer bliver handlet til svimlende beløb, og alle er på jagt efter den næste gode idé.

Nu skulle man tro, at it-folket glæder sig til at komme i rampelyset. Men reaktionerne har været meget blandede. Inspirationen kommer blandt andet fra den Oscar-belønnede film "The Social Network", som kastede et tvivlsomt lys på Facebook's tidlige dage.

Filmen antyder, at Mark Zuckerberg startede Facebook for at score piger - og ikke for at ændre verden.

Nu frygter man i Silicon Valley, at tv-showet også kommer til at handle om sex, glimmer og fester og dermed fjerner den respekt, som ellers hersker omkring det amerikanske it-mekka.

Men Randi Zuckerberg afviser, at showets indhold vil være så "provokerende", som mange har frygtet.

"Jeg tror, at folk bliver behageligt overrasket over balancen mellem sjov og teknologi, som de kommer til at se," siger hun.

Der er seks forskellige iværksættere med i programmet, som alle befinder sig i forskellige faser af at starte deres egen virksomhed. En af iværksætterne har allerede solgt sit firma til Facebook.

Hun afslører også, at hendes bror Mark ikke kommer til at optræde i showet.

"Ikke i denne sæson, men hvem ved," som hun siger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere