Artikel top billede

Ingram Micro tilbage i Danmark

Teledistributøren Brightpoint er nu endegyldigt blevet en del af Ingram Micro, som dermed udvider sin tilstedeværelse på det danske marked.

Verdens største it-distributør, Ingram Micro, er ligeså stille ved at vende tilbage til det danske marked. Ingram Micro har netop afsluttet opkøbet af teledistributøren Brightpoint, som med godt 30 ansatte i den danske afdeling dermed får officiel status som en del af Ingram Micro-koncernen.

Opkøbet af Brightpoint rejser spørgsmålet, om Ingram Micro nu er på vej tilbage som broadline-distributør på det danske marked.

Ingram Micros danske landechef Martin Wulff siger, at det indtil videre er planen at lade Brightpoint fortsætte som et selvstændigt selskab.

"Hvad Brightpoint kommer til at bidrage med, må vi se på fremadrettet. Men alt kan jo ske," siger Martin Wulff.

Ingram Micro solgte i 2009 sin danske broadlineaktiviteter til Also Actebis og beholdt kun en mindre afdeling, som tog sig af distribution indenfor datafangst og point of sales. Dengang lød meldingen, at man alene ville fokusere på det svenske marked. I 2011 begyndte Ingram Micro dog igen at sælge til danske forhandlere fra et salgskontor i det sydlige Tyskland. Heller ikke det set up bliver der ifølge Martin Wulff ændret på efter overtagelsen af Brightpoint.

"På broadlinesiden har vi været i gang igen siden 2011, hvor vores eksportafdeling startede op med at sælge varer fra Tyskland. Det er der ingen planer om at ændre," siger Martin Wulff.

Ingram Micros svenske landechef Derrick Wood er en smule mere åbenmundet end sin danske kollega. Han fortæller til det svenske it24, at opkøbet af Brightpoint, at Ingram Micro fordobler medarbejderstyrke på nordisk plan med yderligere 227 ansatte - heraf de 34 alene i Danmark.

"Det indebærer også, at vi kommer tilbage til Norge, Finland og Sverige," siger Derrick Wood til it24.

Han fortæller videre, at man Ingram Micro vil bruge tiden frem til nytår på at analysere, hvordan man vil organisere sig i fremtiden.

"I slutningen af året håber jeg, at der er skabt klarhed. Det jeg kan sige i dag er, at vores kunder og partnere ikke vil mærke nogen forskel de næste tre måneder," siger Derrick Wood.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere