Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Danske KMD samarbejder med ny indisk it-kæmpe

It-giganten KMD samarbejder med en ny indisk it-kæmpe, der er godt på vej ind i Danmark.

Læs også:

Sådan truer indisk it-gigant danske virksomheder

Indisk it-gigant i Danmark: Her skal vi tjene penge

KMD med hovedsæde i Ballerup samarbejder med det indiske it-selskab Tata TCS, der er godt på vej ind i landet.

Det oplyser salgsdirektør Karen Nielsen fra KMD:

"Vi hilser Tata TCS velkommen både som konkurrent men også som samarbejdspartner," udtaler hun.

Dermed er hun på linje med IBM, CSC og NNIT, hvis reaktion du kan læse mere om her.

Karen Nielsen oplyser, at udover KMD og Tata er konkurrenter på diverse projekter og udbud, så er de også ofte samarbejdspartnere, hvor man udnytter hinandens kompetencer.

Samarbejde med TATA

"I KMD har vi god erfaring med at samarbejde med udenlandske partnere og har blandt andet i mange år haft gode strategiske samarbejder med indiske Mahindra Satyam og tyske SAP."

"Så udover en konkurrent, så ser vi også ankomsten af Tata TCS som en god mulighed for at bringe vores unikke kompetencer i spil," forklarer hun.

"Vi kan i den forbindelse nævne, at vi på nuværende tidspunkt allerede samarbejder med Tata TCS som underleverandør," afslører Karen Nielsen.

KMD ønsker dog ikke at løfte sløret for, hvad samarbejdet mere konkret går ud på eller hvilke kunder, der nyder godt af samarbejdet.

Lyn-indtog i Danmark

Tata har for nyligt hugget TDC som kunde fra CSC, hvilket kostede hundreder af ansatte jobbet og firmaet kontrakter for milliarder af kroner. 

Det indiske firma lyn-oprettede i forbindelse med TDC-overtagelsen et dansk firma, hvor overdragne CSC-medarbejdere er ansat.

I al fald de medarbejdere som overlevede en massefyring, som Tata TCS gennemførte kort efter overtagelsen.   

Hvad angår KMD, blev firmaet i sidste uge købt af den amerikanske kapitalfond Advent International for en ukendt milliardpris, og firmaet overvejer nu selskabskonstruktionen. 

Læs også:

Sådan truer indisk it-gigant danske virksomheder

Indisk it-gigant i Danmark: Her skal vi tjene penge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere