Artikel top billede

Medie: Ikke nogen Service Pack 2 til Windows 7

Microsoft kommer formentlig ikke med nogen Service Pack 2 det uhyre populære Windows 7. Se her, hvad det kan komme til at betyde.

Læs også:

It-cheferne delte: Er Windows 8 værd at satse på?

Microsofts Windows 7 angribes som aldrig før

Så mange styresystemer skal du mestre i dag

Mens alle i disse dage taler om det spritnye Windows 8, så er det som bekendt stadig Windows 7, der er udgangspunktet for den daglige it-drift i langt de fleste virksomheder.

Skulle du gå rundt og vente på den næste Service Pack til Windows 7, kommer du formentlig til at vente længe.

Microsoft har nemlig slet ikke tænkt sig at komme med en Service Pack 2 til denne version af det 26 år gamle styresystem.

The Register hævder i hvert fald, at kilder tæt på Microsofts udvikler-team, der står bag servicepakkerne, fortæller, at der ikke er planer om en Windows 7 SP2.

Vil stadig blive opdateret

Det betyder naturligvis ikke, at Microsoft ikke fortsat vil komme med mindre opdateringer og rettelser til Windows 7, men hvis det er sandt, er der altså ikke flere store, samlede opdaterings-pakker på vej.

Service Pack 1 blev frigivet i februar 2011.

Ifølge The Register kom SP2 til Windows XP omkring tre år efter den oprindelige lancering af systemet, mens Vistas SP2 kom to år efter lanceringen.

Windows 7 blev frigivet i efteråret 2009, hvilket nu er tre år siden. 

Mens man naturligvis altid kan installere Microsofts opdateringer og rettelser løbende, så er det smarte ved en Service Pack, at alle opdateringerne kan installeres samlet, så man sikrer, at maskinen er helt velsmurt på alle leder og kanter.

Det kan ikke mindst være praktisk i en tid, hvor mange it-afdelingerne kæmper med et stigende antal styresystemer, der skal supporteres.

Microsoft har ikke ønsket at kommentere historien over for The Register.

Læs også:

It-cheferne delte: Er Windows 8 værd at satse på?

Microsofts Windows 7 angribes som aldrig før

Så mange styresystemer skal du mestre i dag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere