Artikel top billede

Apple skovler penge ind trods krisen: Så vildt er det

Apples netop offentliggjorte regnskab afslører, at selskabets pengetank snart ikke kan være i Californien længere.

Læs også:

Et år på posten: Sådan har Tim Cook givet Steve Jobs baghjul

Et år siden: Sådan har Steve Jobs' død forandret Apple

Da Steve Jobs døde, frygtede mange, at det ville betyde enden for Apples vilde vækst.

Siden har det dog vist sig, at Tim Cook til fulde mestrer opgaven at føre selskabet videre - hvilket i praktsis betyder, at der hele tiden skal sælges flere iDimser, så aktionærerne kan gnide sig i hænderne over de stigende aktiekurser.

I det netop offentliggjorte regnskab for fjerde kvartal og finansåret 2012 samlet set er der således heller ingen slinger i valsen at spore.

"Vi er meget tilfredse med at have genereret mere end 41 milliarder dollars (241 milliarder kroner) i nettoindkomst," udtaler Apples finansdirektør, Peter Oppenheimer, om årsresultat.

Dividerer man det resultat ud på 365 dage, får man en daglig nettoindkomst på 660 millioner kroner. Eller endnu mere sigende: Hver eneste time døgnet rundt ryger der 27,5 millioner kroner ind på Apple-kontoen. 

I 2011 var nettoindkomsten på lige godt 26 milliarder dollars.

Den samlede omsætning i 2012 lander på 156,5 milliarder dollars. Det svarer til godt og vel 922 milliarder kroner.

iPhone driver væksten

Alene i regnskabsårets fjerde kvartal, der blev afsluttet 29. september, solgte Apple 26,9 millioner iPhones, hvilket svarer til 58 procent flere end i samme kvartal i 2011.

Der blev i fjerde kvartal også solgt 14 millioner iPads, en 26 procents stigning, og 4,9 millioner Macs, en stigning på en procent.

Kun salget af iPods faldt med 19 procent til i alt 5,3 millioner solgte iPods i kvartalet.

"Vi er meget stolte over at kunne afslutte et fantastisk finansår med rekort-resultater i september," udtaler Tim Cook som administrerende direktør i Apple.

Læs også:

Et år på posten: Sådan har Tim Cook givet Steve Jobs baghjul

Et år siden: Sådan har Steve Jobs' død forandret Apple




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere