Artikel top billede

Så få it-afdelinger er klar til at satse på Windows 8

Windows 8 er klar til at indtage virksomhederne, men meget tyder på, at it-cheferne har tænkt sig at lurepasse fra sidelinjen i stedet for at gå i gang med opgraderingen.

Læs også:

Windows' skæbnedag: Hele it-verdenen holder vejret

Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg

Microsofts nye Windows 8 rummer mange interessante nyheder, men det er ikke noget, der får it-cheferne rundt omkring i virksomhederne til at stå klar med pengepungen.

I stedet har it-cheferne været meget delte i forhold til Windows 8, ikke mindst fordi rigtig mange nu endelig har fået rullet Windows 7 ud i organisationen - og er fint tilfredse med det system.

Derfor er det nu et svært valg, om man i de kommende år skal satse på Windows 7 eller Windows 8, og det ser ud til, at Windows 8 indtil videre risikerer at blive taberen i det spil.

I hvert fald mener Gartner, at "90 procent af virksomhederne frem til 2015 vil undgå udrulning af Windows 8 i stor skala."

Ikke klar til Windows 8 endnu

Gartner skriver, at Microsoft var nødt til at foretage moderniseringen af Windows og nu vil forsøge at skubbe it-organisationer over på denne nye brugergrænseflade så hurtigt som muligt.

"Men de fleste virksomheder og deres betroede leverandører er ikke klar til denne forandring endnu, og Gartner forudser, at virksomhederne vil ønske at vente på mere stabilitet, før de går videre."

"Mens Microsoft som en teknologi-virksomhed kan forestage disse forandringer med en højere hastighed, så kan den største del af kundebasen ikke rykke så hurtigt. Markedet vil være tid om at modnes, og de fleste virksomheder vil sidde på sidelinjen indtil videre."

Som Computerworld har skrevet, tyder meget på, at også danske it-chefer er noget tilbageholdende med at kaste sig over Windows 8.

Holdningen til denne meget anderledes version af Microsofts styresystem er delte blandt de it-ansvarlige, og samtidig så er Windows 7 så godt et system, at man ikke ligefrem har travlt med en opgradering.

"Det bliver ikke lige nu. Vi er skiftet til Windows 7, og det er vi ganske godt tilfredse med det," lød det eksempelvis fra it-chef i DLG, Ole Victor Nielsen, da vi talte med ham.

Samtidig er der dog også dem, der mener, at Microsoft med Windows 8 har skabt et styresystem, der gør virksomhederne i stand til at favne fremtiden.

Eksempelvis har en Capgemini-rådgiver forklaret:

"Windows 8 fører dig så hurtigt som muligt hen til det, du har brug for, uden at genere dig med de underliggende mekanikker ... Det tager en frisk, fordomsfri tilgang til nutidens og fremtidens virksomheds-udfordringer, så man kan sætte pris på og udnytte potentialet i banebrydende teknologier."

Kender du til en dansk virksomhed, der er i gang med at rulle Windows 8 ud, så send os gerne en mail.

Læs også:

Windows' skæbnedag: Hele it-verdenen holder vejret

Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere