Artikel top billede

Sådan kommer du til tops i headhunternes databaser

Kan du ikke vente på, at headhunteren kommer og tilbyder dig et nyt it-job, eller har du bare brug for råd i forbindelse med din jobstrategi? Læs med her.

Læs også:
Her er de mest eftertragtede it-kompetencer lige nu.

Vi har spurgt Hays IT i Danmark om, hvordan du laver en fornuftig jobstrategi, får gjort opmærksom på dig selv og kommer til tops i rekrutteringsdatabaserne.

Hays er en verdens førende virksomheder inden for rekruttering af specialister, og arbejder på tværs af den private og den offentlige sektor fra 245 kontorer i 33 lande.

Du er en vare 

Måske bør du begynde at tænke på sig selv som en vare, når du søger job.

For jobmarkedet er lidt ligesom et supermarked, hvor de varer, der præsenterer sig bedst, er dem, der først bliver revet ned fra hylderne.

"Vores verden er kandidatorienteret, det er lidt som et supermarked, hvor der er mange varer på hylderne. Når vi skal vælge egnede kandidater til en stilling, går det hurtigt, og vi skal igennem rigtigt mange, så her handler det altså om hurtigt at fange vores interesse," siger Jakob Lindstrøm, division manager for Hays.

Hays' hylder er fyldt med de varer, som virksomhederne efterspørger. Derfor hænger succesen for Hays også tæt sammen med det udvalg af kandidater, de har i deres digitale katalog.

"Vores vare er kandidaterne, og de er derfor også nøglen til succes. Uden dem kan vi ikke lave forretning. Derfor betyder vores database alt for os, og vi gør alt for at bygge den op inden for vores forskellige specialistområder," siger Jakob Lindstrøm

Hays' database

Strategien for Hays går ud på at specialisere sig inden for forskellige afgrænsede områder, og i denne sammenhæng handler det om at samle en stor bunke kvalificerede kandidater i en database, fortæller Søren Dahl, managing director for Hays i Danmark.

"På fire et halvt år har vi bygget en stærk database op - både på leder- og specialistniveau, og vi er vel oppe på at have omkring 8.000 kandidater i vores database udelukkende inden for it," siger han og påpeger, at Hays også benytter de sociale medier.

"Vi benytter naturligvis også de sociale medier til at identificere kandidater. Men vi tror på, at vi via en opdateret kandidatdatabase har en hurtigere tilgang til at matche kandidaterne. Det er jo heller ikke alle mennesker, som er på LinkedIn - endnu," siger Søren Dahl.

Men hvordan kommer man til tops i de her databaser?

Læs også:
Her er de mest eftertragtede it-kompetencer lige nu.

Sådan kommer du til tops i databaserne

"I vores verden er det faktisk meget simpelt at skille sig ud, for det drejer sig bare om søgeord. Vi benytter en søgeteknologi i vores database, der minder meget om Google Search. Jeg skriver, at nu skal jeg bruge den her type ... 'tryk, tryk, tryk', og så kører søgningen derned- ad ... Resultatet er måske 10, som matcher profilen, og så begynder vi selvfølgelig at kigge mere detaljeret på kandidaterne," siger Jakob Lindstrøm, og fortsætter:

"Det er klart, at hvis du har et cv, som ikke lever op til det, en konkret stilling kræver, ja så bliver du lagt i en forkert bunke. Så det er meget basalt og handler om at gøre noget ud af sit cv og klart gøre rede for, hvilke teknologier man har arbejdet med samt på hvilket niveau," siger han.

Vær med på beatet

Og teknologierne er særligt vigtige, når det handler om it, lyder det enstemmigt fra Jakob Lindstrøm og Søren Dahl.

"Det er jo et område, der forandrer sig hurtigt og konstant. Man skal virkelig være med på beatet og være opdateret omkring teknologi, platforme og nye områder," siger Søren Dahl.

"Hav altid dit cv opdateret på LinkedIn og i en
rekrutteringsdatabase, du kan jo altid blive overrasket over, hvordan tingene udvikler sig, specielt i en hurtig it-verden," tilføjer Jakob Linstrøm.

Derudover behøver en ansættelse nu om dage ikke at være et livslangt ægteskab.

"Det kunne være sundt for mange at skifte job undervejs. Hvis du har bevist, at du kan komme ind i flere virksomheder og gøre det godt, jamen så tror jeg på, at du også kan gøre det godt hos en af mine kunder. Så det er klart, at du hele tiden skal bygge på og have ambitioner om at nå skridtet videre," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere