Artikel top billede

62-årige Ole Westergaard er stifter af Westergaard CSM og Service & Support Forum. Han bor i Lyngby og er gift med Kirsten. Han har voksne børn - Bo og Nina, som begge er 32 år.

Drop fokus på dimser og pas på jeres viden!

Selvtilstrækkelighed og kundernes misforståede spareiver er de største udfordringer for it-branchen, siger brancheveteranen Ole Westergaard.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Det er muligheden for hele tiden at rykke videre og udvikle både min forretning og mig selv, der har været mit drive hele vejen igennem - og stadig er det.

Og hvad bryder du dig mindst om?

Jeg kan ikke fordrage selvtilfredshed og selvtilstrækkelighed. Du går i stå fagligt og menneskeligt, hvis du mister evnen til at lære og være åben over for nye måder at løse udfordringerne på.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Jeg er jo en erfaren mand inden for faget, og det at have været med til at definere processtyret it fra starten er noget af det, jeg er meget stolt af.

Og hvad vil du helst glemme?

Generelt står jeg ved de beslutninger, jeg har truffet i løbet af min karriere. Men hvis jeg skal nævne noget, som jeg ville have gjort anderledes, så var det at "springe ud" med egen virksomhed langt tidligere.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for den danske it-branche?

Jeg synes, at tidligere formand for Dansk IT (tidl. Dansk Dataforening) samt administrerende direktør for Devoteam Allan Fischer-Madsens personlighed og drive har betydet meget for it-branchen, ligesom han har haft stor indflydelse på den danske telesektors transformation.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Egentlig det samme som nu, men ellers et job med lige så store og engagerende forretningsmæssige og faglige muligheder - og ubegrænset tid til golf, rejser, sprog og kultur.

Hvad er lige nu den største trussel mod it-branchen?

Misforstået spareiver. Hvor man hælder barnet ud med badevandet og nedlægger velfungerende it-afdelinger. Oftest bliver det dyrere i sidste ende, fordi der samtidig forkastes en stor mængde know-how, som siden hen skal bygges op igen fra grunden.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville lade være med at fokusere så meget på dimser og produkter og i stedet sætte processer og organisation i centrum. For mig er det altid mennesker, der gør forskellen og får it til at fungere - eller ikke fungere.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg prioriterer mine opgaver. Roden til stress er oftest manglende struktur, og selvom jeg arbejder meget, sørger jeg altid for at gøre det systematisk, så arbejdet bliver en fornøjelse og fri for stress.

Hvordan kobler du af?

Jeg holder meget af at være ude og få rørt mig, så en tur på golfbanen eller hårdt fysisk arbejde i huset eller haven er altid godt.

Hvad laver du om ti år?

Tja, så er jeg 72. Men jeg er særdeles fit for fight, så jeg er højst sandsynligt stadig erhvervsaktiv i mine virksomheder. Jeg er jo i den privilegerede position, at det, jeg arbejder med, også er min store interesse, og derfor har jeg intet ønske om at stoppe lige foreløbig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere