Artikel top billede

Gratis dansk tjeneste kan designe grafik i et snuptag

Med Iconbench kan webdesignere få lavet ikoner til hjemmesider og applikationer.

De to danske webdesignere i firmaet Olabs udviklede et redskab, der gjorde deres egen hverdag som webudviklere lidt nemmere. Nu kan resten af verden få glæde af det. I går blev redskabet, Iconbench, tilgængeligt for alle i en åben beta.

Iconbench er kort sagt en online snedkerbænk, hvor man kan finpudse og "style" grafiske ikoner til, så de passer lige nøjagtigt til den hjemmeside, applikation eller webapp, man sidder og udvikler. Ikonerne ligger tilgængeligt i værkstedsrummet og deles i deres grundform med de andre brugere via Creative Commons-licenser.

Web-applikationen er udviklet af Bjarke Ørrild og Christopher Heilmann, der sammen driver Olabs.

"Vi lagde den egentlig ud i lukket beta for to måneder siden, og på en uge fik vi næsten 1000 signups fra hele verden, hvilket kom lidt bag på os. Siden har vi fået en del kommentarer fra vores betatestere og har forsøgt at lave nogle samarbejder med andre ikon-sider, hvilket ikke rigtig faldt på plads, så derfor valgte vi at lægge den ud, og så må vi se, hvor den bringer os hen," siger Christopher Heilmann.

Gratis

Det er oplagt at sammenligne Iconbench med et andet dansk iværksætter-firma, Iconfinder, der også oplever international succes.

Skal i konkurrere med Iconfinder?

"Vi laver noget andet end Iconfinder, så vi betragter dem ikke som en konkurrent. Iconfinder har klart det bredeste udvalg. Men vi laver et nicheprodukt til designere, der skal bruge mange ikoner stylet på samme måde. Hos Iconfinder går man typisk ind og henter et specifikt ikon," siger Christopher Heilmann.

Iconbench er gratis og bliver sandsynligvis ved med at være det.

"Måske vi i fremtiden kan tage betaling for ekstra ikoner, men nu må vi se. I øjeblikket er vi lidt usikre på, om vi kan tillade os at tage penge for ikoner, som deles gratis. Så det kan også være, at vi bare lader det være gratis. Vi har nogle andre produkter, der giver penge, så Iconbench er egentlig også bare en måde at få vores navne ud på og vise, hvad vi kan," siger Christopher Heilmann.

"I Olabs udvikler vi web-applikationer ud fra den filosofi, at vi gerne vil optimere på ting. Altså at lave produkter, så folk kan arbejde hurtigere og udføre deres arbejdehar det lettere. Jeg har for eksempel været med til at lave GoDrive, der er en applikation til danske kørelærere, som kan optimere på forretningen og for eksempel simplificere tidsbestillingen," siger Christopher Heilmann, der om to dage flytter til Spanien for at komme tættere på investorer, andre danske kollegaer og lidt varmere vejr.

Kender du nogle spændende it-iværksætterfirmer, som ComON bør tale med? Tilføj dem her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere