Artikel top billede

Skrid fra børn, kone og madpakker - tag på arbejdseksil i syden

Derfor vil dansk iværksætter sende firmaer på arbejdsrejser til Rio de Janeiro, Kina og Spanien.

En internetforbindelse og en bærbar er ofte nok til at klare de fleste job i it-branchen.

Den mobilitet vil Nikolaj Astrup Madsen tage til yderligheder og sende danske firmaer og deres ansatte på intensive arbejdsrejser og workshops til så fjerne egne som Brasilien og Kina.

Nikolaj Astrup Madsen testede for nylig sit koncept med 20 iværksættere, der stak af på en uges tur til Barcelona for at netværke og knokle i et afsides sommerhus under navnet WorkAway. En tur der blev udsolgt på 48 timer.

Derfor har han nu fået så meget blod på tanden, at han har startet forretningen Workaholiday, som skal sende firmaer til udlandet på koncentrerede arbejdsture.

Hvorfor ikke Viborg?

En "Workaholiday" er baseret på filosofien om, at hvis man giver fantastiske mennesker nogle fantastiske rammer, så sker der fantastiske ting, forklarer Nikolaj Astrup Madsen.

Hvis et helt firma eller en afdeling i et firma isolerer sig for en stund langt fra deres rutiner, er der mulighed for at styrke relationer, innovation og effektiviteten.

Men hvorfor kunne de "landflygtige" iværksættere ikke bare drage til Viborg?

"Det kunne vi også sagtens. Men jeg tror, at det er lidt nemmere at slukke telefonen, når man sidder langt ude på landet i Spanien. Hvis vi tog til Viborg, ville der altid være risikoen for, at nogle af deltagerne "lige" ville tage telefonen eller et møde i nærheden. Og al respekt for en domkirkeby som Viborg, men Barcelona klinger lidt bedre end Viborg," fortæller Nikolaj Astrup Madsen, der er nyslået selvstændig konsulent inden for online markedsføring.

"Her havde vi muligheden for at skabe nogle lækre rammer langt væk fra alting i en uge, hvor iværksætterne kunne gå i dybden med deres projekter og selv styre deres tid. De skulle ikke tænke på at hente børn eller lave mad. De blev hentet i lufthavnen, køleskabet var fyldt med drikkevarer og der blev lavet mad til dem".

Det er ikke en ny idé at trække folk ud af deres vante rammer og lade dem arbejde koncentreret i en kort periode.

Det er for eksempel hele ideen med StartupWeekend, hvor firmaer opstartes på en weekend. Blogger på Version2 Terese Hansen har også leget med tanken om at sende it-iværksættere ud på landet i fællesskaber.

Læs også dagbog fra WorkAway af Halfdan Timm, der var med på turen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere