Artikel top billede

Eplehuset hacket: Danske kundedata kan være afsløret

Serveren hacket hos forhandlerens hostingudbyder: Vi tager udgangspunkt i den værst tænkelige situation, siger Eplehusets sikkerhedschef.

"Der er ingen kreditinformation, som er blevet hacket. Det kommer aldrig ind på vores server," slår Hallvard Opheim fra Eplehuset-koncernen fast.

Men han indrømmer, at selskabets kundekartotek - hvor også danske kunder indgår - kan være blevet blotlagt ved det hackerangreb, som har været hos Apple-forhandlerens norske hosting-udbyder, Increo.

"Det, vi ved med sikkerhed, er, at der er nogen, som har været inde på serveren. Vi har derfor valgt at tage udgangspunkt i det værst tænkelige scenario. Også selv om jeg er overbevist om, at risikoen er ganske lille," siger Hallvard Opheim, der har den officielle titel Quality Manger, til CRN.

Eplehusets kundedatabase er krypteret, og har derfor et ekstra sikkerhedslag. Men, som Hallvard Opheim indrømmer, så er det ikke nogen garanti. Kryptering kan også brydes.

"Derfor har vi nulstillet alle passwords og opfordrer alle, der har brugt samme det andre steder til at ændre deres password."

Ifølge Hallvard Opheim behøver kunder, dog ikke frygte at deres betalingskortoplysninger, kan være endt hos hackerne.

"Der er ingen sensitive personoplysninger. Og alt information omkring betalingskort foregår på vores betalingspartners sider," siger Hallvard Opheim.

Eplehuset blev først informeret omkring hackerangrebet i går. Men faktisk er det fire uger siden, at hackerindgrebet begyndte.

"Jeg kan  forstå ud fra et sikkerhedsperspektiv, at vores udbyder først valgt at informere om det i går, for at undgå, at andre angreb svaghederne. Det er en vanskelig situation, hvor de skønnede at det kunne få sikkerhedsmæssige konsekvenser, hvis de var gået ud tidligere," siger Hallvard Opheim.

Han vil ikke - i hvert fald offentligt - kritisere udbyderen Increo. På den anden side vil han heller ikke love, at sagen ikke får konsekvenser.

"Det er lidt for tidligt at sige, om denne situation får indflydelse på vores valg af leverandør fremover. Nu skal vi have styr på situationen, og så må vi tage den senere," siger Hallvard Opheim.

Eplehuset vil ikke ud med det nøjagtige antal personer i deres kundekartotek, og som dermed kan risikere, at være blevet kompromitteret.

"Men det er et relativt stort antal kunder - også i Danmark," siger Hallvard Opheim.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere