Artikel top billede

Android når ny milepæl: Løber fra de andre OS'er

Android-styresystemet kan fejre fem-års fødselsdag med vild vækst og en ganske dominerende position på markedet. Nu når markedsandelen nye højder.

Læs også:

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

Google og hele holdet af Android-producenter kan ikke bare juble over, at projektet netop er fyldt fem år.

De kan også skåle på, at styresystemet netop har nået en ny milepæl.

I en ny analyse fra IDC kan man læse, at Android i tredje kvartal 2012 nåede op på en global markedsandel på smartphone-markedet på 75 procent.

Det må siges at være imponerende i det lys, at de første Android-smartphones blev sendt på markedet for blot fire år siden, et år efter selve projektet blev annonceret.

Android styrer markedet

Konkret blev der ifølge IDC sendt 136 millioner Android-smartphones afsted mod slutbrugerne i kvartalet ud af de ialt 181 millioner.

Og Android har i den grad fået fyret op under raketterne på vejen mod stjernerne: Væksten i forhold til året før lyder på hele 91,5 procent.

"Android har været en af de primære vækstmotorer på smartphone-markedet, siden det blev lanceret i 2008," lyder det fra IDC-aalytiker Ramon Llamas.

"Hvert eneste år har Android overhalet markedet og taget markedsandele fra konkurrenterne. Samtidig har kombinationen af smartphone-leverandører, mobiloperatører og slutbrugere, der har taget Android til sig, drevet en endnu højre volumen. Selv i dag introducerer flere leverandører deres første Android-smartphones på markedet."

IDC peger på, at Android-successen i høj grad skyldes, at, at det ikke er et isoleret produkt, men en central og vigtig del af et større økosystem.

Hvad med iOS og Windows Phone?

Blandt de øvrige platforme på markedet er det nu primært iOS og Windows Phone, der er interessante rent markedsandelsmæssigt.

iOS landede i tredje kvartal i år på en markedsandel på 14,9 procent, mens Windows Phone nu er på to procent. 

Specielt Windows Phone har mulighed for at vinde markedsandele i det kommende år, da den nye version 8 nu er ude sammen med mange nye produkter fra selskaber som HTC, Samsung og Nokia.

"Selv med opbakning fra adskillige markedsledere på smartphone-markedet har Windows Phone endnu ikke haft nogen signifikant indflydelse på Androids og iOS' samlede markedsandel."

"Det kan ændre sig i fjerde kvartal 2012, når adskillige Windows Phone 8-smartphones rammer markedet," skriver IDC i den seneste analyse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere