Artikel top billede

VMware advarer igen om lækket kildekode

Stjålen kildekode til VMwares hypervisor ESX er blevet offentliggjort. Se her, hvordan VMware anbefaler, at du håndterer sikkerheden.

Computerworld News Service: VMware har søndag advaret om risikoen for, at der vil blive lækket endnu mere kildekode til selskabets hypervisor-teknologi ESX, efter endnu en bid kode er blevet offentliggjort af en hacker.

Den senest lækkede kildekode stammer tilbage fra 2004 og er relateret til anden stjålen kode, der blev lækket i april, skriver Iain Mulholland, der er VMwares chef for platform-sikkerhed, i et blogindlæg.

Han giver dog ikke udtryk for, hvor høj eller lav en risiko det seneste læk af kildekode repræsenterer for kunderne.

"Det er muligt, at flere relaterede filer vil blive offentliggjort i fremtiden," skriver Mulholland.

Han anbefaler, at VMwares kunder installerer de seneste produktopdateringer og sikkerhedsrettelser samt gennemgår selskabets "retningslinjer for skærpelse af sikkerheden."

Direkte brug på serveren

VMwares hypervisor ESX er en form for virtualiserings-software til brug direkte på serverens hardware, som her gør det muligt at køre adskillige gæste-styresystemer.

En hacker, der kalder sig "Stun", har offentliggjort et link på Twitter til en torrent til en fil med den lækkede kildekode, som også er blevet offentliggjort andre steder.

I april udtalte VMware, at dette læk af kildekode ikke nødvendigvis medfører nogen forhøjet risiko for selskabets kunder.

Ikke desto mindre demonstrerer det klart og tydeligt, at det bliver sværere for virksomheder at beskytte selv noget af deres mest værdifulde ophavsretsbeskyttede materiale.

På daværende tidspunkt blev der på Pastebin sammen med den lækkede kildekode offentliggjort adskillige interne e-mails fra VMware af hackeren "Hardcore Charlie", der hævdede, at materialet kom fra elektronikvirksomheden China National Electronics Import and Export, der også samarbejder med Kinas militær.

Kildekoden, der blev lækket i april, var blot en mindre del af tusindvis af dokumenter, som Hardcore Charlie hævdede at have fundet på denne virksomheds servere.

Det står ikke klart, om det også er denne Hardcore Charlie, der står bag den seneste offentliggørelse af stjålen kildekode. Han har ikke postet på Twitter siden 6. juli.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere