Artikel top billede

Derfor er din Android guf for de it-kriminelle

Verdens mest populære smartphone-styresystem er de it-kriminelles nye slaraffenland.

Læs også:

Android når ny milepæl: Løber fra alle de andre OS'er

Computerworld News Service: På trods af den stigende mængde malware er det kun én ud af fem, der ejer en mobil enhed med Android, der bruger en sikkerheds-app.

Det viser Trend Micro i sin Security Roundup-rapport for tredje kvartal 2012, mens malware mod Android næsten er steget med en faktor seks i løbet af de tre måneder fra juli til september.

Antallet af malware mod Android er steget fra cirka 30.000 i juni til næsten 175.000 i september. "Aggressiv adware" er den største synder med hensyn til angreb mod privatlivet på Android.

Raimund Genes, der er Trend Micros teknologidirektør, udtaler, at disse aggressive reklame-apps er i stand til at indsamle flere personlige oplysninger, end brugeren teknisk set giver dem tilladelse til.

"App-udviklerne er endda muligvis opmærksomme på problemet på grund af eksistensen af særligt aggressive annoncenetværk," bemærker han.

Derfor elsker kriminelle Android

Om den enorme vækst inden for mobil malware påpeger Genes, at det ikke kommer som nogen overraskelse, især i lyset af at Android er det dominerende smartphone-styresystem.

"Også den digitale undergrund læser statistikker og analyserapporter og har regnet ud, hvordan de tjener penge ved hjælp af mobil malware," siger han.

"Og til forskel fra din computer afslører information fra din telefon også blandt andet din geografiske placering og de telefonnumre, du har ringet til, hvilket alt sammen kan sælges."

Men på trods af den stigende trussel fra malware er det ifølge Genes kun 20 procent af dem, der ejer en mobil enhed med Android, der bruger en sikkerheds-app.

"Brugerne har brug for at forstå implikationerne af de tilladelser, de forskellige apps anmoder om, før de godkender dem og derved utilsigtet deler følsomme oplysninger," advarer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Android når ny milepæl: Løber fra alle de andre OS'er




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere