Artikel top billede

Kaspersky: Windows-sikkerhed er meget bedre nu

Windows er ikke længere den store trussel mod sikkerheden. Nu er det Java og Flash, man skal passe på.

Det russiske antivirus-firma Kaspersky Lab har netop udsendt en ny udgave af sin IT Threat Evolution Report, der udkommer fire gange om året. Den indeholder blandt andet en oversigt med de ti mest alvorlige sikkerhedshuller i det seneste kvartal. Denne gang er der en lille overraskelse. For første gang i flere år er Microsoft ikke med i top-ti.  

Det ser altså ud til, at Microsoft har forbedret sikkerheden i sine produkter.

"Det skyldes den automatiske opdaterings-mekanisme, som er blevet forbedret i de seneste versioner af Windows," konstaterer Kaspersky Lab i sin rapport.

I den seneste tid har der været fokus på Java-sikkerhedshuller, og det bliver også bekræftet i top-ti-listen. Her er det Java-sårbarheder, der ligger på de første to pladser. Herefter følger en række Adobe-produkter, som Flash, Reader/Acrobat og Shockwave.

Apple har også to sikkerhedshuller i henholdsvis iTunes og Quicktime med på listen, ligesom der er en enkelt sårbarhed i softwaren Winamp.

Kaspersky Lab bekræfter endnu en gang, at Java er det største sikkerheds-problem i dag. Et af Java-sikkerhedshullerne blev således fundet hos 35 pct. af alle internet-brugere.

Så er der til gengæld godt nyt for danske brugere. På listen over de ti lande med den laveste risiko for lokal inficering med malware ligger Danmark som nr. 1. Her er det kun 10,5 pct. af computerne, hvor der er detekteret malware. I den anden ende ligger Bangladesh, hvor der er malware på 90 pct. af maskinerne.

Men disse tal er ikke helt pålidelige. De er indsamlet med Kaspersky's egen antivirus-software og talmaterialet er derfor meget tyndt for de lande, hvor Kaspersky ikke sælger mange programmer.

I sin rapport kritiserer Kaspersky de mange forskellige Android-versioner. Der er stadig mange enheder med forældede versioner af Android, og man skal typisk vente længe, inden producenter udsender en Android-opdatering - hvis det overhovedet sker.

Kaspersky kan således fortælle at 28 pct. af alle angreb mod Android sker på enheder med den håbløst forældede version 2.3.6.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere